Наживо з Курщини: кореспондентка ТСН Наталія Нагорна вийшла у прямий ефір із втрачених РФ територій

Кореспондентка ТСН Наталя Нагорна поділилась унікальними матеріалами, відзнятими на території Курської області Росії, які контролює ЗСУ

Населений пункт Суджа Курської області Росії зараз знаходиться під контролем ЗСУ. На цій території українські військові контролюють вже 7 населених пунктів. Кореспондентка ТСН Наталя Нагорна — одна із перших українських журналісток, яка потрапила до Курщини та зняла ексклюзивні кадри про те, що насправді відбувається на підконтрольних Україні територіях. Про деталі свого перебування на території країни-агресорки та ексклюзивні кадри інтерв'ю з місцевими, яких кинули російські військові, й те, як нині їм надають гуманітарну допомогу наші оборонці, вона розповіла у спеціальному сюжеті ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

ТСН

Українським журналістам ТСН вдалось потрапити на підконтрольні Україні території Курської області, які зараз знаходиться під контролем ЗСУ. Кореспондентка ТСН Наталя Нагорна перша журналістка, якій вдалось зняти там репортаж та показати справжню ситуацію, яка там відбувається:

«Не можу досі справитися з власними почуттями, але хочу сказати, що такої кількості вибухів, авіабомб, як сьогодні, я, мабуть, ще ніколи не чула. Тому що це територія, по якій росіяни зараз кидають бомби, майже весь час. Дійсно бачили й згорілі колони, і люди самі себе в цих населених пунктах вже визнають покинутими. Можливо, до сьогоднішнього дня, тому що українські оборонці привезли їм гуманітарну допомогу».

Журналістам вдалось зафільмувати історичний момент, як українські військові зняли в населеному пункті Суджа з одного з адміністративних будівель російський прапор та кинули його на землю під вигуки:

«Слава Україні! Героям слава».

Як зазначає Наталя Нагорна, цей прапор найближчим часом поїде до музею російсько-української війни та стане ще одним експонатом.

ТСН

На в’їзді в місто Суджа вдалось також вдалось побачити спалену колону російської техніки. Вона рухалася саме у бік українського кордону. Визначити, що це саме російська колона техніки допомогли російські номерні знаки і їхні спеціальні позначки. 

«Я, як людина, яка була в дуже багатьох містах, які атакували росіяни, я бачила дуже велику різницю з заходом. Українське військове місто Суджа його незначно пошкоджено, і пошкоджено переважно авіабомбами, які дають собі ж росіяни», — підсумовує кореспондентка ТСН.

Та попри попередню заявлену росіянами евакуацію, у місті залишилося багато людей, кого оборонцям успішно вдалося розшукати в підвалах та надають їм допомогу.

«Власне, сьогодні ми заїхали з першими машинами гуманітарної допомоги, яку повезли людям у підвалах. І людей, яких ми зустріли, вони говорили якраз про те, що їх не попередили про те, що вони мають евакуюватися, їх не забрали. Ця їжа для людей, котрі деякі з них вже тиждень сидять в підвалі. Бо дійсно через авіабомби практично неможливо вийти, вони вимушені в них залишатися, але сьогодні ситуація змінилася саме через те, що приїхала гуманітарна допомога», — розповідає Наталя Нагорна.

ТСН

У Суджі залишилися також і діти. В одному з підвалів українські військові знайшли підлітків 13-14 років, а наймолодшій дитині лише 1 рік, але всі вони тепер в безпеці та отримали гуманітарну допомогу. Українські військові привезли для людей все необхідне — різні харчові продукти і воду. Жителі Суджі радо зустріли українських військових з допомогою, адже вважали себе просто покинутими:

«Спасибі, хоч ви нас не кидаєте».

«Вони просто поїхали, просто всі поїхали, навіть не оголосили про евакуацію. Просто зібралися і поїхали, а скільки людей залишилося просто без засобів існування — без води, без їжі».

За словами людей, яких наші військові знайшли в підвалах, вони дуже вражені тим, як сильно українські оборонці насправді допомагають їм і не чекали такого ставлення до себе.

Loading...

Реакція на репортаж з Курщини

Соцмережі також не пропустили унікального моменту, коли українські журналісти ТСН зняли перший репортаж на підконтрольних Україні територіях Курської області. Та з цього приводу підняли цілу дискусію в мережі та створили чимало мемів на цю тему.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заплутане розслідування вбивства Ірини Фаріон: що вдалось з'ясувати правоохоронцям та що кажуть батьки 18-річного підозрюваного про його причетність

Більше новин