Національний кешбек: коли можна буде скористатися накопиченими коштами та на що витратити

Відома дата, коли та як можна буде використати нараховані кошти з національного кешбеку

Перше нарахування за програмою національного кешбеку вже можуть побачити в Дії майже 300 000 українців. Це переважно кошти за покупки, які вони зробили ще на початку вересня. Найближчим часом цих виплат стане значно більше, бо до програми долучилося майже півтора мільйона українців та тисячі виробників. Коли можна буде скористатися нарахованими коштами, і на що їх можна буде витратити? Про це детально розповіли в сюжеті ТСН

Національний кешбек: скільки можна заробити та на що витратити

Максимально через національний кешбек можна заробити 3000 грн. Накопичені кошти можна витратити на:

  • донати на Сили оборони
  • військові облігації;
  • медичні послуги;
  • транспорт;
  • мобільний зв'язок;
  • спорт;
  • кіно;
  • комунальні послуги.

Коли можна скористатися накопиченими коштами

Першу виплату на картку національного кешбеку українці зможуть отримати після 20 жовтня. Їх можна буде витратити або продовжити накопичувати. Розрахуватися коштами з цьогорічного кешбеку можна буде до 31 січня 2025 року.

Якщо ви не побачили зарахування в Дії, хвилюватися не варто. За даними Мінцифри, програма поки працює в тестовому режимі, тому транзакції можуть оброблятися протягом декількох тижнів. У майбутньому цей процес стане значно швидшим і займатиме лише кілька днів.

Нагадаємо, національний кешбек — це можливість отримати 10% компенсації за купівлю товарів українського виробництва, які доєднані до програми. За місяць можна отримати до 3 000 грн кешбеку. Для цього необхідно створити віртуальну картку у своєму банку. Потім у застосунку Дія знайти відповідний сервіс і підключити до нього свій рахунок. Щоб кешбек нараховувався, варто розраховуватися на касі саме цією картою. Найпопулярнішою категорією товарів є харчові продукти — майже 70% серед зареєстрованих у програмі. Менш як 30% — побутова хімія. Визначити товари, які беруть участь у програмі, можна за відповідним маркуванням.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будуть навчатися 12 років: МОН представило нову освітню реформу, яка запрацює у 2027 році — у чому її особливість

 

Більше новин