Купуєш українське — повертаєш 10% своїх грошей: що таке Національний кешбек і як українці можуть ним скористатися

Національний кешбек: як повернути витрачені гроші за покупку українських товарів

В Україні почала працювати програма Національний кешбек — коли за купівлю українських товарів покупцю вертатиметься 10% від її вартості на спеціальний рахунок. Як українці можуть його отримати й на що саме витрачати, пояснила заступниця міністра економіки Надія Бігун в у коментарі ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин. 

Що таке Національний кешбек

Національний кешбек – це спеціальна програма за якою українці, купуючи вироблені в Україні товари, можуть отримувати частину витрачених грошей назад, а саме 10% від їх вартості. Гроші, які ви отримаєте за програмою кешбеку будуть автоматично перераховані на вашу персональну віртуальну картку, яку перед цим потрібно буде створити. Зняти готівку з такої карти не можна буде, а максимальний розмір можливого кешбеку на місяць — 3000 гривень.

Накопичені за місяць кошти приходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця. Наприклад, кешбек за товари, придбані в вересні, прийде на рахунок до 20 жовтня.

Витратити кешбек, за словами заступниці міністра економіки Надії Бігун можна буде на різноманітні послуги:

«Це, перш за все, програма державної підтримки населення, тому що за умовами програми гроші, які будуть отримувати наші громадяни, вони зможуть використати на певний перелік послуг. Комунальні послуги, медичні послуги, транспортні послуги, для здоров’я тощо. А також  люди зможуть задонатити на ЗСУ і купити військові облігації». 

За словами Надії Бігун мета Національного кешбеку – це звернути увагу населення на те, наскільки важливо купувати товари саме українського виробництва і в такий спосіб розвивати економіку України. 

Freepik

Як оформити Національний кешбек

  • Покупцю, щоб стати учасником програми, треба відкрити спеціальну карту у своєму банку.
  • Після цього потрібно у налаштуваннях карти погодитись передавати дані про транзакції при купівлі товарів.
  • Потім у додатку Дія треба обрати послугу — Національний кешбек. 
  • Гроші, які ви отримаєте за цієї програмою кешбеку, будуть автоматично перераховані на вашу персональну віртуальну картку до 20-го числа кожного місяця.

«Перевірите товар чи він є в програмі національного кешбеку, ви зможете через наш портал або магазин. Ми працюємо з торговими мережами, даємо їм всі необхідні матеріали – магазин буде підсвічувати такі товари на ціннику чи іншим способом буде показувати, що цей товар є в учасниках програми — Національний кешбек», — зазначає заступниця міністра економіки Надія Бігун.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без світла та мобільного інтернету: чому відключення електроенергії призводять до проблем зі зв'язком і якої ситуації з електрикою варто очікувати далі

Більше новин