Штрафи все ж будуть: адвокат пояснив, чого очікувати військовозобов'язаним, які вчасно не оновили дані у Резерв+

Штрафи усім військовозобов'язаним, які не оновили дані у Резерв+ будуть надходити вже на початку серпня: що відомо

Попри різні дискусії про доцільність штрафів за не оновлення даних у Резерв+, уже в серпні військовозобов'язані, які цього не зробили почнуть отримувати штрафи. Такий прогноз озвучив адвокат Андрій Новак у сюжеті ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

Усі військовозобов'язані чоловіки призовного віку мали оновити дані у реєстрах до 16 липня. Тим, хто знехтує цим правилом обіцяли, що їх може чекати штраф від 17 до 25 000 гривень. Та, як виявилось, не дарма, адже попри таке покарання людей, які не оновили дані знайшлось все ж чимало. За останніми даними військкомати останні два тижні вже формують списки й невдовзі почнуть розсилати штрафи та повістки на проходження військово-лікарської комісії.

Штрафні сповіщення будуть приходитимуть чоловікам на поштову адресу. Тобто, якщо людина там не живе, то документ повертається назад до ТЦК і тоді вже фіксується сповіщення про порушення. На оплату штрафу дається 10 днів.

Юрист Андрій Новак акцентує, якщо військовозобов'язаний вважає санкцію неправомірною, то зможе її оскаржити.

«Коли цей штраф буде виписаний нам невідомо. Зараз завантаженість в самих ТЦК, проблеми з логістикою, а виписати штраф — це все займає деякий час. Тому теоретично перші штрафи, які ми можемо отримувати уже поштою, а саме постановою про адмінвідповідальність, в першій половині серпня», - зазначає адвокат Андрій Новак. 

За словами юриста, люди точно будуть оскаржувати штрафи, адже дуже часто юристи й представники ТЦК під час складання адмінпротоколів не дотримуються правильної процедури.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не встиг оновити дані у Резерв+ до 16 липня: що буде та як військовозобов'язаним уникнути штрафу

 

Більше новин