Соломія Вітвіцька презентує виставку Переможці у Тернополі

Проект розповідає історії бійців АТО та волонтерки, що втратили частини тіла в ході бойових дійна сході України, але не втратили сили духу.

Цієї суботи, 27 серпня, у Тернополі розпочинається показ мультимедійного соціального проекту Переможці. Впродовж місяця виставка експонуватиметься у музеї ретро-автомобілів Ретро-кортеж.

Урочисте відкриття проекту відбудеться о 12.00.Його проведе куратор проекту, ведуча ТСН на каналі 1+1 Соломія Вітвіцька заучасті героїв проекту Юрія Весельського, Вячеслава Буйновського, Анатолія Фатєєва, Назара Барилко, Влада Кузнєцова, Василя Пелиша та Оксани Нежальської.

На презентацію також  завітають партнери проекту хірург Ростислав Валіхновський разом з Андрієм Кононюком – бійцем АТО, якому  після тяжкого поранення в рамках  проекту Переможці відомий медик провів реконструктивні операці, власник та директор туристичної компанії Феєрія Ігор Захаренко, волонтерка Ганна Гвоздяр, а також відома тернопільчанка, директор міжнародної мережі ТСН Юлія Соцька.

Для гостей заходу заспівають солістка гурту Українські барви Оксана Стебельська та співачка зі Львова Оксана Муха. У місто Тернопіль проект Переможців запросили місцеві підприємці і меценати Тарас та Ірина Демкури.

Виставка відбудеться  за підтримки Центру національно-патріотичного виховання Підкова, ТВЦ Атріум, об’єднання Території особистого розвитку та музею старожитніх автомобілів Ретро-кортеж.

Організатори радо доєдналися до благодійних ініціатив проекту, зокрема у напрямку розвитку спортивного протезування. Під час відкриття виставки сертифікат на встановлення спортивного протезу за фінансової підтримки організаторів буде вручено бійцю АТО з тернопільщини.

Разом ми зможемо зробити все, щоб наші герої, які живуть з протезами, почували себе рівноправними і самодостатніми громадянами. Сучасні технології дозволяють таким людям жити повним життям,працювати, займатися спортом і відчувати себе рівними. Вони заслуговують на гідне ставлення, - зазначив ТарасДемкура.

Переможці – це фотоекспозиція відомого українського фотографа Олександра Мордерера та арт-директора Тетяни Рубльової, відеоарт, серія сюжетів ТСН від Соломії Вітвіцької, а також спеціальний благодійний випускжурналу VIVA! Переможці.

Проект розповідає 18 дивовижних історій бійців АТО та волонтерки, що втратили частини тіла в ході бойових дійна сході України, але невтратили мужності та сили духу.

Переможці також ставлять за мету розвиток сучасного протезування в країні. Гроші, зібрані від продажу благодійного номера VIVA! передаються, зокрема, на навчання українських протезистів.

За підтримки партнера проекту, фонду SaveLivesTogether перша група українських спеціалістів з різних міст вже пройшлати жневийнавчальний курс на базі реабілітаційно-протезного центру у місті Гамільтон в Канаді.

Наразі на навчання організоване Канадсько-Українським Фондом Міжнародної Підтримки, формується наступа група лікарів. Крім того, проект направлений на вирішення питань безбар'єрності українських міст, зміну суспільної думки щодо людей з інвалідністю та створення повноцінних умов їх життя.

Фотовиставка триватиме у Тернополі до 27 вересня. Наступним Переможців зустріне Хмельницький.

Фонд SaveLivesTogether запрошуєвсіх охочих приєднуватися та допомагати в розвитку сучасного протезування в Україні. Зробити свій доброчинний внесок можна з будь-якої точки світу.

Нагадаємо, що нещодавно Соломія Вітвіцька подарувала свою весільну сукню музею НСК Олімпійський.

Більше новин