Дихати стало небезпечно: Україну продовжує накривати потужна пилова буря — як довго вона буде тривати

Синоптики прогнозують, що забруднення повітря триватиме ще кілька днів

Україну продовжує накривати нова хвиля потужної пилової бурі, яка принесла із собою високий рівень забруднення повітря. Про це розповіли в сюжеті ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

Згідно з інформацією від Укргідрометцентру, ця пилова хмара, принесена вітром із Північної низовини. Пилова буря вже вразила Черкаську та Херсонську області, де ситуація наразі найскладніша.

Жителі цих регіонів потерпають від повітря, яке насичене піском, що створює значну небезпеку для здоров'я. Щодо розподілу пилу по інших областях Україні дуже нерівномірний, адже все залежить від опадів, вітру та нових хвиль надходження пилу.

Як довго буде тривати

Фахівці попереджають, що забруднення повітря може тривати до вихідних, коли на територію України прийде атмосферний фронт із заходу, який принесе дощі та свіже повітря. Дощі мають допомогти очистити атмосферу від пилу та значно покращити ситуацію.

Проте, поки що метеорологи радять людям в уражених регіонах максимально обмежити перебування на вулиці, а також не відчиняти вікна вдома чи в офісах, аби запобігти потраплянню шкідливих часток у приміщення.

Як захиститися від пилової бурі

  • Уникайте перебування на вулиці без необхідності. Якщо є можливість, залишайтеся вдома, особливо це стосується дітей, літніх людей та осіб із хронічними захворюваннями дихальних шляхів.
  • Тримайте вікна зачиненими. Щоб уникнути проникнення пилу до оселі чи робочого місця, не відчиняйте вікна та двері під час бурі.
  • Використовуйте захисні маски та окуляри. Якщо ви змушені виходити на вулицю, то одягайте захисні маски або респіратори, щоб запобігти вдиханню та потраплянню в очі шкідливих часток пилу.
  • Зволожуйте повітря в приміщенні. Використовуйте зволожувачі повітря або розставляйте місткості з водою, щоб підвищити вологість і зменшити кількість пилу в повітрі.
  • Збільшіть споживання рідини. Пиття води допоможе вашому організму краще впоратися з впливом забрудненого повітря.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 температурних рекордів: вересень у Києві став найспекотнішим за майже 143 роки спостережень

Більше новин