Знову заморозки в Україні: яку погоду очікувати найближчими днями

Нестабільна погода: синоптики пояснили, що очікувати цього тижня.

Весна цього року регулярно готує нам сюрпризи. Від шортів до курток, кожні кілька днів українцям доводиться змінювати свій гардероб. Хоча Великдень здебільшого був теплим, тепер синоптики знову прогнозують холоди і попереджають про небезпеку. Що потрібно знати про наступні кілька днів, розповіідає Вікторія Гнатюк у ефірі ТСН.

Метеорологи попереджають, що в ніч на 9 травня в Україні, крім півдня, Закарпаття і Прикарпаття, на поверхні ґрунту будуть заморузки від 0 до 5° тепла, і зазначають, що це перший рівень небезпеки. Нагадаємо, перший рівень небезпеки означає, що погодні умови можуть бути потенційно небезпечними для населення, інфраструктури та навколишнього середовища. Основні рекомендації під час сильного вітру: всі вікна будинків потрібно щільно закрити, прибрати з незаскленних балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні. Надворі триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев. У разі потреби сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті, уникати перебування поблизу великих дерев, а також не паркувати поруч із ними свій автотранспорт. Нагадаємо, що 6 травня у Києві та області вирувала шалена негода, пронеслися зливи та град, сильний вітер поламав дерева.

Водночас, синоптики розповіли, коли все ж таки можна діставати літні речі. Зокрема, Наталія Діденко у своєму телеграмі назвала конкретні дати. Найближчої ночі заморозки ймовірні на півночі та заході України, у ніч на 9 травня та на 10 травня заморозки поширяться на більшу частину території України, крім південної частини. Антициклон із північного заходу Європи відсуває опади з нашої території, тому дощі на півдні та сході затримаються лише найближчої ночі, а  впродовж 9 травня переважатиме повсюди суха погода. У Києві можливі заморозки, але дощів не передбачається, свіжа погода протримається до кінця тижня. На провідну неділю в Україні буде помірно тепло +15+20°, 12 травня переважно без опадів, але вдень невеликий дощ пройде в північних областях України. Тож, будьте обережні, і під час негоди дотримуйтесь рекомендацій по безпеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Loading...

Більше новин