Чому така аномально тепла весна, і що буде влітку (роз'яснення у "Сніданку з 1+1)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Глобальне потепління чи пил з Сахари: чому аномально тепла весна 2024

Прогноз погоди на весну 2024: чому так тепло, і до чого тут глобальне потепління

Поділитися:
“Сніданок з 1+1” відзначає 27 років у ефірі. З цієї нагоди запрошуємо вас поділитися власними історіями, пов’язаними зі “Сніданком з 1+1”! Записуйте відеоролик у горизонтальному форматі та надсилайте його нам за посиланням.

Чому аномально тепла весна

В Україні наприкінці березня та на початку квітня різко потепліло. Стовпчики термометрів показували "аномально" теплі і 20, і 25 градусів. Синоптики пояснюють, що така ситуація є одним із наслідків глобального потепління. Про це розповіли в сюжеті "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Температура б'є рекорди в усьому світі, не тільки в Україні, тому що зараз ми перебуваємо в фазі Ель-Ніньйо, яка почалася в червні минулого року. Це природне явище, що спричиняє нагрівання планети. Триватиме воно як мінімум ще кілька років і з кожним наступним буде все сильнішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку погоду очікувати у квітні: прогноз синоптиків на весну

Яким буде літо 2024

Наприкінці березня українці відчули хвилю тепла — короткотермінове різке підвищення температури на 5° і більше, зумовлене надходженням на нашу територію теплої та сухої повітряної маси з тропічних широт. Це явище наразі весною не є небезпечним. А от влітку воно спричинятиме сильну спеку!

Через зміну клімату хвилі тепла ставатимуть частішими. Наразі ми повертаємося до температур, які є більш властивими квітню. Нічні морози все ще ймовірні в західних та північних областях.

Крім того, дехто почав пов'язувати різке потепління з піском з Сахари. Насправді це теплі повітряні маси, які активно рухалися в наш регіон, захопили пісок та пил із Сахари.

Отже, аномально висока температура — це один із наслідків глобального потепління. З часом такі явища ставатимуть дедалі частішими та інтенсивнішими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наскільки холодною буде весна 2024: до яких погодних умов готуватись

Більше цікавого дивіться у "Сніданку з 1+1" у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі