Я, Побєда і Берлін за повістю Кузьми Скрябіна: що відомо про дівчину головного героя Барбару та хто вона в реальному житті

Я, Побєда і Берлін: що відомо про дівчину головного героя Барбару

У День Незалежності, 24 серпня о 20:00, на 1+1 Україна відбудеться телепрем'єра фільму по повісті Кузьми Скрябіна Я, Побєда і Берлін. За сюжетом, за три дні до запланованого концерту музикант-початківець Кузьма вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій Побєді. Кузьма обіцяє своїй дівчині Барбарі повернутися додому з новою машиною, а хлопцям із групи — встигнути.

Багато глядачів, які вже встигли подивитись стрічку, задавались питанням, чи існує героїня Барбара в реальному житті і чи дійсно це Світлана — дружина Кузьми Скрябін. Як розповідала режисерка фільму Ольга Ряшина, акторка Марія Стопник зіграла роль дівчини головного героя, яка потім стає його дружиною. 

Сама Марія в інтерв'ю ТСН поділилася, що була рада отримати цю роль, проте хвилювалася через те, що не була білявкою, як Світлана.

«Я прийшла на проби, з декількома партнерами зіграли сцену, потім повідомили, що мене затвердили. Дуже тішилась, але переймалась трохи, що я не блондинка, як пані Світлана (дружина Скрябіна, – прим. ред.), але виявилось що і так теж ок».

Про те, що Барбара в реальності є дружиною Кузьми, свідчать коментарі самої Світлани, яка розповідала про той період часу. Вона раніше казала, що з пам'ятних подарунків з Німеччини музикант привіз срібний перстень із серцем, а червоні колготки творці стрічки придумали за мотивами однойменної пісні гурту Скрябін зі словами «її червоні колготки, я люблю свою бейбе».

Нагадаємо, зйомки фільму Я, Побєда і Берлін тривали з 2020 року понад рік. Були задіяні локацій в Україні та Німеччині. В українській частині зокрема залучили 50 локацій у Львові та Києві. У стрічці максимально точно відтворили атмосферу 90-х, що помітно у локаціях та образах героїв. Зокрема вдало передали субкультурні течії - скінхеди, рейвери, панки тощо. Дружина Андрія Кузьменка Світлана була присутня на майданчику та консультувала знімальну групу. Також для фільму вона передала улюблений касетний магнітофон чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Улюблений касетний магнітофон Скрябіна та зйомки на 50 локаціях Львова та Києва: 9 цікавих фактів про фільм Я, Побєда і Берлін за повістю Кузьми

Дивіться фільм Я, Побєда і Берлін 24 серпня о 20:00, на 1+1 Україна!

Loading...

Більше новин