Улюблений касетний магнітофон Скрябіна та зйомки на 50 локаціях Львова та Києва: 9 цікавих фактів про фільм Я, Побєда і Берлін за повістю Кузьми

Цікаві факти про фільм Я, Побєда і Берлін, знятий за повістю Кузьми Скрябіна

В День Незалежності, 24 серпня о 20:00, на 1+1 Україна відбудеться телепремʼєра cтрічки за повістю Кузьми Скрябіна Я, Побєда і Берлін. За сюжетом фільму, за три дні до запланованого концерту музикант-початківець Кузьма вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій Побєді. Кузьма обіцяє своїй дівчині Барбарі повернутися додому на новій машині, а хлопцям з гурту — встигнути на виступ. Проте все йде не за планом. Ділимося цікавими фактами про цей фільм.

Loading...

►Я, Побєда і Берлін – це перший український фільм про рок-зірку, яка померла. Для українського ринку – це новинка.

►Фільм знятий за однойменною повістю Кузьми Скрябіна, яка вийшла у 2006 році та стала бестселером.

►Стрічка стала однією з найкасовіших в історії українського кіно. За даними Держкіно, лише після п'яти вікендів прокату Я, Побєда і Берлін зібрав 53,9 млн гривень. 

instagram/yapobedaiberlinmovie

►Молодого Кузьму зіграв Іван Бліндар. Кастинг проходив понад пів року. Іван не був знайомий з Андрієм, проте був шанувальником його творчості. Актор ретельно підійшов до ролі: слухав музику Кузьми, читав його твори, дився його інтерв’ю, програми з його участю, відвідав його могилу, спілкувався з друзями та дружиною Світланою. Вона також зауважила, що хлопець дуже схожий на молодого Кузьму. Крім того, Іван побував у Новояворівську, де виріс Скрябін. Там він побував у школі, будинку, де жив артист. Зокрема завітав до будинку культури Кристал, де виступав Кузьма.

►Головного актора глядачі могли також побачити у кліпі гурту Latexfauna на пісню Surfer.

►Зйомки фільму тривали з 2020 року понад рік. Були задіяні локацій в Україні та Німеччині. В українській частині зокрема залучили 50 локацій у Львові та Києві. 

►У стрічці максимально точно відтворили атмосферу 90-х, що помітно у локаціях та образах героїв. Зокрема вдало передали субкультурні течії - скінхеди, рейвери, панки тощо.

instagram/yapobedaiberlinmovie

►Дружина Андрія Кузьменка Світлана була присутня на майданчику та консультувала знімальну групу. Також для фільму вона передала улюблений касетний магнітофон чоловіка.

►Образ дівчини молодого Кузьми втілила Марія Стопник.

instagram/yapobedaiberlinmovie

►Один з найважливіших елементів фільму - автомобіль Побєда. Його придбали в жахливому стані, але повністю реставрували та спеціально пофарбували у жовтий колір.

imdb

Нагадаємо, ми розповідали, що 1+1 Україна покаже до Дня Незалежності. Дізнайте деталі на 1plus1.ua.

Більше новин