5 кінопрем'єр, які неможливо пропустити цієї весни

5 найочікуваніших прем’єр весни
Кадр із фільму «Привид у броні»

Весняна підбірка найкращих фільмів, на які обов'язково потрібно сходити в кіно.

Поділитися:

Ведучий «Таємний код віри» Георгій Коваленко: «Ми зробили справжні відкриття і для себе, і для глядачів»Весна – сезон кінопрем'єр. Ведучий програми «Арґумент-Кіно» Володмир Войтенко підготував підбірку найкращих фільмів, які варті уваги.

Прем’єрні фільми перенесуть вас у вир фантастики, історичного минулого, морських пригод піратів та проллють світло на історію створення Всесвіту.

«ПРИВИД У БРОНІ»

Від 26 березня у прокаті американський фантастичний бойовик «Привид у броні» (реж. Р. Сендерс).

У недалекому майбутньому потреба в державних кордонах цілковито зникає, адже людство і так об’єднане в єдину мережу нейронними імплантантантами. І в такому світі найнебезпечнішими злочинцями вважаються ті, хто може проникати всередину людських думок і контролювати їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фільмів про кохання, яке не зупинила навіть смерть.

На заваді нового різновиду злочинности стоїть перша в історії напівлюдина-напівробот у подобі магнетичної Скарлет Джогенсон. Вона очолює спеціальний поліційний підрозділ, який вистежує кібертерористів. Проте в ході цієї боротьби наша героїня з’ясовує, що справжні вороги – це ті, хто її створив; і, як виявляється, створив проти її волі.

Зрештою, фільм ставить питання, яке час від часу турбує кожного з нас: а що ж робить людину людиною? Це, а також творчий акторський підхід Скарлет Джогенсон вирізняє «Привида в броні» з вервечки схематичних голівудських блокбастерів.

«МАНДРІВКА ЧАСУ»

Видатний американський режисер асирійського походження Теренс Малік із 9 квітня представляє фільм, над яким працював протягом 40 років! Він запрошує нас на «Мандрівку часу».

Наголошу, це несподіваний для широкого прокату жанр науково-популярного фільму. На екрані – ні більше, ні менше – історія Всесвіту від його народження до згасання.

Кадри дивовижної краси й неосяжного масштабу – неймовірне видовище! Варто також додати, що в українській прокатній версії «Мандрівку часу» оповідачку озвучує популярна співачка Саша Кольцова, лідерка музичного гурту «Крихітка».

«КОРОЛЬ АРТУР: ЛЕГЕНДА МЕЧА»

11 травня позначене прем’єрою американсько-австралійського пригодницького фільму-фентезі «Король Артур: Леґенда меча», що його зняв британський режисер Ґай Річі (колишній чоловік співачки Мадонни), автор таких відв’язних культових фільмів, як «Карти, гроші, два стволи» й «Великий куш».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «1+1» знімає документальний фільм «Діти перемоги»

Фантазія про молодого Артура (його втілює Чарлі Ганем), який стає на чолі руху опору, аби повалити тирана Вортіґерна у, як завше, непроминальному виконанні Джада Лоу.

«ЧУЖИЙ: ЗАПОВІТ»

Продовження знаменитої науково-фантастичної епопеї про Чужих, які повсякчас випробовують Людство на виживання та, власне, на людяність, на українських екранах, починаючи з 18 травня. Режисером стрічки «Чужий: Заповіт» виступив автор першого фільму епопеї, живий британський кінокласик Ридлі Скот.

На нас, судячи з усього, чекає непроминальне екранне видовище, в якому солює правдива чоловіча зірка Голівуду, гіпервиразний ірландець Майкл Фасбендер, а також американка Кетрін Вотерстон, що торік проявилася в головній ролі у картині «Фантастичні звірі та де їх шукати», котра веде про чарівні світи Гарі Потера.

«ПІРАТИ КАРИБСЬКОГО МОРЯ: ПОМСТА САЛАЗАРА»

25 травня виходить у прокат чергова частина однієї з найуспішніших і найпопулярніших франшиз в історії кінематографа – «Пірати Карибського моря: Помста Салазара» (реж. Г. Ронінґ, Е. Сандберґ). Власне, кінофраншиза – це низка композиційно самостійних фільмів, пов’язаних єдиним задумом, сюжетом та спільними героями.

Саме такою і є серія з п’яти фільмів (а готується й шостий) про пригоди піратів у Карибському морі. Нинішній – найдорожчий у виробництві, з бюджетом у 320 млн. доларів.

У центрі авантюрних фантастичних подій знову опиняється ексцентричний капітан Джек Спароу (Горобець) у грайливому виконанні неповторнного Джоні Депа. І за ним продовжує полювання старий і запеклий та жахний ворог капітан Салазар (Джефрі Раш) зі своїми примарними піратами, що втекли з Диявольського трикутника.

Порятувати улюбленця публіки зможе хібащо тризубець Посейдона, який дарує власникові повний контроль над усіма морями! Про всі ці фільми – особлива розмова у весняних випусках програми «Арґумент-Кіно» щонеділі о 01-35 на «1+1».

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про 7 найкращих фільмів про життя відомих жінок.