День народження Каннського фестивалю: 3 нових фільми, які можна побачити вже восени

Осінь - час милуватися кінофестивальним врожаєм в українському прокаті.

Поділитися:

20 вересня 1946 року на Лазурному узбережжі вперше відбувся Каннський кінофестиваль, який збирає кіноманів з усього світу  70-років.  Найвпливовіша у кіносвіті подія – це завжди низка дороговказів. І не тільки для втаємничених фахівців, а й для тих, кому кіно, власне, призначається – для глядачів. В Україні деякі стрічки цьогорічної церемонії можна буде побачити на великому екрані. 

КВАДРАТ

Роберт Естлунд 

з 21 вересня у кіно

Голова журі цьогорічного ювілейного форуму, знаменитий іспанський постановник Педро Альмодовар у своїй творчості завше був прихильником відвертих історій, які збуджують і хвилюють публіку. Герой готує до відкриття інсталяцію із назвою «Квадрат», у якій публіці пропонується в межах квадрату бути співчутливою до ближніх. Із самим же героєм у реальному житті тим часом відбувається щось абсолютно протилежне.

Притча у формі чорної комедії – інтелектуальна, але й найдотепніша серед усієї конкурсної програми, актуальна, нахабна й парадоксальна енциклопедія шведського життя. Сатира на суспільство, яка розповідає про неймовірні пригоди головного куратора музею сучасного мистецтва, - ведучий Аргумент-кіно Володимир Войтенко

ГАРНІ ЧАСИ

Бен і Джошуа Сефді

з 19 жовтня

Після невдалого пограбування банку молодший брат головного героя потрапляє до в'язниці. Старшому доведеться відправитися в химерну одіссею, повну насильства і хаосу: у нього є одна ніч, щоб спробувати обігнати час і врятувати себе і брата від загибелі. Кримінальна драма з зіркою трилогії «Сутінки» у головній ролі. На цьогорічному фестивалі у Каннах фільм отримав нагороду за найкращий саундтрек. 

ПОДВІЙНИЙ КОХАНЕЦЬ

Франсуа Озон

з 2 листопада

Красуня-модель з нервомими  розладами шукає у кабінеті психотерапевта душевний спокій, а знаходить коханого. Герої починають жити разом, але Хлоя помічає, що бойфренд не той, ким здавався на перший погляд.

Більше дивіться про справжнє кіно – не тільки з Каннського фестивалю, а з усіх усюд – у програмі «Арґумент-Кіно» щонеділі на «1+1».