«Де кіно»: Візит відомого режисера зі США, майстер-клас від претендента на Оскар-2017 та виступи українських гуртів

На гостей кінофестивалю чекає низка цікавих заходів.

Поділитися:

Організатори фестивалю «Де кіно. Епізод 2» опублікували повну програму конкурсної та освітньої частини наймасштабнішої кіноподії осені. Ключовим спікером другого дня, 23 вересня, стане один із найбільш затребуваних режисерів Америки, співкерівник факультету режисури, віртуальної реальності та музичних відео у New York Film Academy − Джонатан Віттейкер.

У п’ятницю, 22 вересня, на гостей очікує відкриття фестивалю, танцювальний перформанс від зірок другого півфіналу Євробачення-2017 − APACHE CREW, показ двох фільмів нашумілого у світі екстремального проекту Insiders та майстер-клас претендента на ОСКАР-2017 − режисера Марка Реймонда Вілкінса.

У суботу, 23 вересня, відвідувачі зможуть першими побачити ексклюзивні сцени з фільму «Сторожова застава», поспілкуватися з режисером Олексієм Смоляром, дізнатися все про стрічку «Ворошиловград» і команду, яка над ним працює, та долучитися до панельної дискусії «Кіно і критика. Чи достатньо в Україні говорять про кіно?» за участі арт-оглядачки Лєни Чиченіної, кінокритика Андрія Алфьорова, редактора Дар'ї Бадьйор, кінознавця Андрія Кокотюхи, головного редактора «Детектор медіа» Галини Петренко.

Спеціальний гість − режисер New York Film Academy Джонатан Віттейкер говоритиме про всі творчі вибори, які робить режисер, будуючи кадр, а також, що ці вибори повідомляють аудиторії мовою візуального образу.  

Мова лекції ключових спікерів – англійська із синхронним перекладом українською для гостей.

Перегляд конкурсної програми, а це 54 короткометражні роботи у п’ятьох нетипових номінаціях, стартує о 14.00 у суботу, 23 вересня. Фестивальний показ буде розділено на 2 блоки з показом шорт-листів номінацій комедія та вебізод у першому та фільм на мобільний телефон, драма і жахи – у другому.

У п’ятницю для відвідувачів гратимуть інді-рокери Black Balloon. Фестиваль закриватимуть музичні хедлайнери – український гурт з електронним звучанням The Erised.

Також на фестивалі будуть організовані дитяча зона, фуд-корт, працюватиме ресторан, проводитимуться екскурсії по найцікавішим місцям кінокомплексу FILM.UA та інші розважальні локації для відпочинку й дозвілля гостей.

Вхід на фестиваль безкоштовний. Для комфорту відвідувачів від станції метро «Петрівка» (вихід до книжкового ринку) кожні 30 хвилин курсуватимуть безкоштовні автобуси.

Нагадаємо, «Де кіно» проводиться вже вдруге за спільної ініціативи 1+1 медіа та FILM.UA Group.

Дата: 22-23 вересня

Початок: 17.00, 22 вересня

Адреса: кіностудія FILM.UA, вул. Закревського, 22.