Сюжет програми Гроші сколихнув податкову міліцію та СБУ

Сюжет програми Гроші сколихнув податкову міліцію та СБУ

У програмі Гроші вийшов сюжет, у якому було названо прізвища фігурантів корупційних схем

Поділитися:

Сюжет програми Гроші про нелегальні пункти обміну валют, що з'явився в ефірі телеканалу 1+1 у випуску в понеділок, 28 березня, вочевидь, підштовхнув податкову міліцію та СБУ до термінової демонстрації результатів своєї роботи. Такі дії можуть сприйматися як спроба замовчати факти корупції, оприлюднені у сюжеті проекту журналістських розслідувань Гроші.

Так, відповідний прес-реліз був розісланий прес-службою Державної фіскальної служби України наступного ж дня після виходу сюжету Грошей - 29 березня.

В повідомленні ДФС сказано про неймовірну результативність - 31 обшук, проведений слідчими ДФС спільно з працівниками СБУ та вилучені понад 3 мільйони гривень готівки. Такі дані, оприлюднені саме після викривального сюжету програми "Гроші" приголомшують.

Нагадаємо, що автори сюжету самостійно організували пункт обміну валют та дізнались, як правоохоронні органи не лише закривають очі на нелегальну діяльність, а я покривають її, називаючи конкретні щомісячні суми за своє мовчання.

Більше того, журналістам вдалося дізнатися конкретні прізвища фігурантів корупційних схем – співробітників Головного управління національної поліції у місті Києві, які вимагають хабарі та "кришують" пункти обміну валют, і навіть зафіксувати це на відео.

Редакція програми Грошей радіє з того, що репортажі програми здатні викликати негайну реакцію правоохоронних органів, та обіцяє і надалі тримати руку на пульсі зловмисників.

Сам сюжет можна переглянути просто зараз онлайн: