ТОП-5 найдорожчих страв столиці

Програма Гроші провела рейд ресторанами столиці.

Поділитися:

Незважаючи на кризу та інфляцію, ресторанний бізнес в Україні процвітає, адже сума рахунку визначає твій статус в елітній тусовці столиці. Саме тому деякі відвідувачі не шкодують і 100 тисяч гривень за одну вечерю.

Журналістка програми Гроші провела рейд елітними ресторанами столиці, аби здивувати глядачів каналу 1+1 тамтешніми розцінками та скласти рейтинг найдорожчих страв в столичних ресторанах.

1. Перше місце зі значним відривом від конкурентів отримав Камчатський королівський краб, за який в київських ресторанах просять до 48 000 гривень. Він став трендом сезону серед українських гастрономічних гурманів, адже його присутність на столі неможливо не помітити. За словами рестораторів, за тиждень  в одному закладі з’їдають до 3-х таких ракоподібних.

2. Другу сходинку посіло Плато з морепродуктів за 4 800 гривень. Незважаючи на те, що устриці доволі специфічний продукт, який не всім прийде до смаку, вони все одно входять до списку страв, які часто замовляє столична еліта. 

3. Раніше Лангуста вважали королем елітних київських ресторанів, проте сьогодні йому довелося посунутися аж на третю сходинку, бо придбати його можна всього за 4750 гривень.

4. Ну а для тих, хто не любить вишукані морепродукти столичні ресторани пропонують стейк із м’яса за 3400 гривень.

5. А от лобстером в Києві вже нікого не здивуєш, тому цього червоного ракоподібного можна скоштувати всього за 1950 гривень.