Володимира Остапчука переслідували під час зйомок у Тернополі

Ведучий перевірить «файне місто» на якість та комфорт життя.

Поділитися:

Сьогодні о 22.00 телеглядачі 1+1 побачать третій випуск проекту «Інспектор. Міста», в якому ведучий Володимир Остапчук перевірятиме Тернопіль на якість життя та комфорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Остапчук розібрався в шкільному інциденті на Івано-Франківщині

Розповідаючи про міста через історії їхніх жителів, ведучий знайомить телеглядачів з українцями, чиї досягнення, сумлінна праця та вчинки заслуговують найвищої нагороди. У студії Сніданку з 1+1 Володимир Остапчук поділився, чим його вразило «файне місто» під час зйомок:

«Найбільше у Тернополі мене вразила історія випускника інтернату. Йому знайшли батьків у США, запропонували американське громадянство та можливість навчатися у престижних навчальних закладах. Він поїхав, прожив там кілька років, а потім повернувся. За свої гроші та благодійні кошти, які зміг залучити, він відкрив у Тернополі центр допомоги випускникам інтернатів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Остапчук викрив махінації з ліками у Івано-Франківській області

Однією з важливих соціальних проблем в Україні є адаптація випускників інтернатів до дорослого життя. Вихованці подібних закладів не отримують елементарних знань про те, як займатись домашніми справами, купувати їжу та речі, тому, випустившись з інтернату, вони виявляються зовсім не пристосованими до життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інспекція Ужгорода: Хто винен у трагедії в пологовому будинку

Цікаво, що зі знімальною групою інспектора у Тернополі трапилась справжня детективна історія. Володимир Остапчук розкрив, що побачать телеглядачі у сьогоднішньому випуску:

«Ми помітили авто, яке весь день за нами стежило. Уже ввечері ми його вистежили, прийшли до водія, я чесно запитав: «Чому ви за нами їздите?». І тут сталося непередбачуване. Він почав тікати».

Ведучий зізнався, що жителі міст та місцеві ЗМІ бурхливо реагують на перевірки інспектора, та розповів, що отримав безліч телефонних дзвінків та повідомлень зі словами вдячності після інспекції міста Долина Івано-Франківської області.

«Ми не намагаємось когось злякати чи критикувати. Ми показуємо людям, що якщо ви себе поважаєте і хочете жити в Європі, до якої ми прагнемо, то маєте працювати на своєму місці кожного дня», – говорить Володимир.

Сьогодні ввечері Володимир Остапчук перевірить місто Тернопіль за шістьма критеріями – медицина, безпека, освіта, еліта, їжа та сфера послуг – та виставить бали по кожному з них.