5 місць, які треба побачити у Харкові

Куди піти у Харкові
@kharkivgram

Найцікавіші місця першої столиці України.

Поділитися:

Харків - особливе місто України, її науковий центр. Харків має численні сквери і парки, театри та визначні пам’ятки. Запрошуємо на екскурсію до великого наукового та культурного осередку України. Ми розповімо детальніше про 5 місць, які неодмінно потрібно відвідати у Харкові. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, які треба побачити у Львові

ПРИВОКЗАЛЬНА ПЛОЩА 

Приїздивши до Харкова на поїзді, одразу потрапляєш на Привокзальну площу. Протягом століть вона є візитною карткою міста. Це чудове місце для відпочинку та прогулянок. Тут встановлені ошатні клумби, вузькі доріжки, зручні лави та чудовий музичний фонтан. 

@kharkiv.official

ПЛОЩА СВОБОДИ

Площу Свободи у Харкові збудували у 20 ст. Вона найбільша в Україні, на 6 місці у Європі та на 12 у світі. Її величина - майже 12 га. На цій площі проходять усі наймасовіші заходи: концерти, ярмарки, виставки, тож ви маєте змогу потрапити на одну з них. 

@kharkivgram

ПАРК ІМ. ГОРЬКОГО 

Цей парк недарма називаються харківським диснейлендом. Особливо це місце запам’ятається дітлахам, адже саме тут знаходиться так багато цікавих атракціонів!

@kharkivgram

УСПЕНСЬКИЙ СОБОР

Успенський собор знаходиться на березі річки Лопань. Його збудували ще у 17 ст. і багато разів реконструювали. Храм збудований у стилі бароко. Довгий час це була найвища будівля Харкова - 89,5 м у висоту. 

@kharkiv.official

ПАМ’ЯТНИК КОЗАКУ ХАРЬКО 

Існує легенда, що саме міфічний козак Харько був засновником міста Харків. Бронзову скульптуру збудував відомий архітектор Зураба Церетелі. Його вставили з нагоди 350-го день народження міста. 

@kharkivgram

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 морських курортів України, про які ви не знали