"Люди задля життя": історія дитячого лора Федора Юрочка, який застосовує інноваційний підхід до лікування проблем слуху

Люди задля життя
Федір Юрочко: історія дитячого лора в проєкті "Люди задля життя"

Інновації для здоров’я нації: історія дитячого лора Федора Юрочка у проєкті “Люди задля життя на "1+1 Україна".

Поділитися:

Телеканал “1+1 Україна” та Schonen запустили масштабний партнерський проєкт Люди задля життя про героїв нашого часу, які часто залишаються за кадром. Ви дізнаєтеся більше про професіоналів своєї справи — лікарів, які рятують життя українців у складні часи, а також про інноваційні методи у медицині та сфері здоров’я.

Schonen — це інновації для здоров‘я нації. Schonen – швейцарська торгова марка, бренд інноваційних засобів для здоров’я, що об’єднує продукти, які відповідають найвищим стандартам якості. Ми прагнемо в Європу, але Європа вже давно у нас у швейцарській якості Schonen.

Юрочко Федір Богданович — дитячий лор. Всупереч складним умовам війни впроваджує сучасні методи лікування і діагностики та ділиться досвідом з іншими лікарями, поширюючи інновації й сучасні знання. Федір Богданович — ініціатор багатьох інноваційних проєктів в Україні. Один з останніх — кохлеарна імплантація: 

"Це операція, яка передбачає вживлення спеціального пристрою, електрода надзвичайно тонкого у внутрішнє вухо. Він виглядає як слимачок закручений. У той “слимачок” вводять спеціальний електрод, який стимулює слухові нерви".

Ще у 2003 році, під час стажування в Австрії, Федір Богданович вперше асистував при кохлеарній імплантації. Аж через 20 років він провів таку операцію на рідній Львівщині, і це стало справжнім інноваційним дивом. 

"Перша кохлеарна імплантація у Львові була проведена на початку червня 2023 року. Приїхали мої друзі з Польщі, два професори, один професор — з Бельгії. За їхньою участю та за їх присутності я ввів перший імплант".

Федір Юрочко і клініка, в якій він працює, ініціювали спеціальну програму, мета якої — забезпечити безкоштовно кохлеарними імплантами тих, хто цього потребує. Цього року ініціативу підтримали іноземні спонсори. Один із виробників кохлеарних імплантів надав свою продукцію.

Люди задля життя

Інноваційний підхід у Федора Богдановича і до лікування патології горла. Він проводить дуже складні й рідкісні для України операції, які повертають здоров'я навіть тим дітям, які здаються приреченими. Зокрема, досягли успіху у видаленні папілом гортані, тобто — доброякісних пухлин. 

"Ми лікуємо папіломатоз гортані сучасними інноваційними методами, які фактично ніхто в Україні не використовував дітям, і маємо прекрасні результати, оскільки папіломатоз гортані любить рецидивувати. Але завдяки новим методам ми зробили так, що вже троє дітей повністю вилікувані".

Федір Богданович — один із тих лікарів, які наближають нашу медицину до високих європейських стандартів:

"Українська медицина навіть у складні часи, часи війни, не зупинилася. Я бачу, принаймні в нашій лікарні, що надзвичайно багато лікарів продовжують працювати, продовжують вчитися, надавати допомогу сучасними методами, інноваційними методами. І тільки таким чином ми можемо допомогти пацієнтам".

Дізнавайтеся більше про професіоналів своєї справи та надихайтесь інноваціями незламних медиків України у проєкті “Люди задля життя” на телеканалі “1+1 Україна”.

Новини по темі