"У нас зараз йде 4-та хвиля повернення людей", — мер Харкова Ігор Терехов у проєкті "Мосейчук+"

Мосейчук+
Як відбудовують Харків та скільки людей вже повернулось до міста — мер Харкова у проєкті Мосейчук+

Наталія Мосейчук зустрілась з мером міста Ігорем Тереховим у Північній Салтівці.

Поділитися:

4 серпня на “1+1 Україна” показали новий випуск Мосейчук+ — авторського проєкту Наталії Мосейчук. Це відверті історії про українців — людей, які впливають на долю нашої країни, які своїми вчинками рухають країну вперед та визначають її майбутнє. Проєкт можна подивитись також на YouTube-каналі Наталії Мосейчук та платформі Київстар ТБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в “Мосейчук+” розповів, як екскерівник СБУ Харківщини Роман Дудін спробував захопити владу в регіоні

У новому випуску ведуча “1+1 Україна” Наталія Мосейчук відвідала незламне місто-герой Харків, яке стало символом мужності, відваги та непохитності. На початку повномасштабного вторгнення росія була впевнена, що візьме його одразу, проте захисники міста дали гідну відсіч і вигнали окупантів. У випуску показали звалище боєприпасів, які російська армія випустила по Харкову. Наталія Мосейчук поспілкувалась з начальником Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим та мером міста Ігорем Тереховим.

Найбільш постраждалий район — Північна Салтівка. Саме там Наталія Мосейчук зустрілась з мером міста Ігорем Тереховим. Поговорили про відновлення, відбудову, тепло до зими, гарячу воду та підготовку до зими. 3,5 тисячі будинків, 150 тисяч мешканців без даху над головою. За словами мера міста, за наявності коштів, відбувати місто можна за 2 роки. Але коштів цих поки немає... Однак, у місті планують і відновлення, і будувати нове житло. У 2022 році відновлено було вже 200 будинків. 

"У нас зараз йде 4-та хвиля повернення людей. У Харкові зараз проживає 1 млн 200 тисяч людей. Коли ви пройдете містом - видно неоднорідність. Так, є райони, в яких небагато мешканців, а є - перемовнені. Окрім цього, у нас дуже багато ВПО, — розповів мер міста Ігор Терехов.

Мешканці Харкова під час зустрічі з мером розповіли, що хочуть повернутись саме у своє, власне житло після відбудови, а не переїхати в інше місце. Активну участь у відбудові Харкова на прохання мера міста бере бюро британського архітектора Нормана Фостера. Серед найвідоміших проєктів бюро — лондонська вежа Сент-Мері Екс 30, віадук Мійо у Франції, реконструкція Рейхстагу у Берліні, штаб-квартира Apple у Каліфорнії та будівля банку HSBC у Гонконгу.

Для того, аби “1+1 Україна” був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому “1+1 Україна” через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

1+1 Україна в Instagram

1+1 Україна в Facebook

Дивіться повний випуск Мосейчук+ про незламне місто Харків:

Новини по темі