Подарункові забобони: Що не варто класти під новорічну ялинку

Дізнайтеся, що не можна дарувати на новорічні свята

Поділитися:

Чому не можна дарувати годинник – це одне з найпоширеніших запитань, яке найбільше цікавить українців. Такі дані нещодавно оприлюднила пошукова система Google. Під час пошуку з’ясувалося, що дарувати не можна не лише годинник, а й чимало інших речей. Які подарунки не варто класти під новорічну ялинку та чому - читайте у наших рекомендаціях. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підняти настрій взимку: 5 простих дій

Годинник вважають провісником розлуки або навіть смерті. Це необхідний аксесуар, проте небажаний подарунок для тих, хто вірить у прикмети. Продавці годинників бідкаються, що українці занадто забобонні. Клієнтів часто доводиться запевняти, що такий подарунок не принесе біди. 

В інших країнах, з якими ми співпрацюємо, таких забобонів немає. Вони купують годинники як прикрасу та аксесуар, - стверджують продавці. 

Однак українці про усі прикмети знають і про всяк випадок їх дотримуються. Езотерики стверджують, що подарований годинник може вкоротити віку. Найгірше - коли стрілки механізму зупиняються. 

Годинник, стрілки якого перестали йти, зупиняє все - прихід грошей, гарної енергетики, життєвих сил, - розповідає езотерик Симона Бородіна.

Окрім годинника негативним подарунком вважається дзеркало. Воно може передати негативну енергію та зіпсувати сон людини. 

Людина, якій подарували дзеркало, втрачає сон і, відповідно, життєву енергетитку. А людина, що зробила такий подарунок, починає її отримувати, - стверджує езотерик. 

Якщо ви все ж таки отримали у подарунок годинник або дзеркало, існує один лайфхак, що допоможе розірвати негативний зв’язок - його варто продати.

Викуп становить 10 коп., 1 грн., 10 грн. або 100 грн. 

Знавці етикету зауважують про ще кілька недоречних подарунків. Це занадто дорогі речі та подарунки релігійного характеру. Є також окремі подарунки для чоловіків та жінок.

За етикетом не прийнято дарувати чоловікам солодощі, а жінкам алкогольні напої. Такі подарунки можуть принизити мужність та жіночність, - радить експерт.

Домашніх тваринок - кота або собаку, теж дарувати не варто. Однак існує одна умова.

Такий подарунок можна узгодити. Якщо людина бажає отримати тваринку у подарунок, тоді він буде доречним. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де купити подарунки на свята: 10 новорічних ярмарків в Україні