Жіночий календар: Як приборкати настрій і підвищити продуктивність

Жіночий календар: Як приборкати настрій і підвищити продуктивність
freepik.com

Дізнайте про найбільш сприятливі для вас дні, і нехай усе вдається!

Поділитися:

Що дозволяє жінці стати мамою? Почуватися вільною та красивою? Це коливання гормонів, що впливають на наше загальне самопочуття, настрій, зовнішній вигляд та працездатність. Ми підготували для вас гормональний календар на місяць, аби визначити, у які дні варто підкорювати нові вершини, а коли краще залишитись у теплому ліжку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп кохання 2018 для всіх знаків зодіаку

1-5 дні циклу

Першим днем циклу вважається день початку менструації. Цей період - найважчий і триває трішки менше тижня. У ці дні ваш організм не здатний виконувати важку роботу. Пропустіть заняття бігом та уникайте силових навантажень. Споживайте більше овочів та фруктів, а також продуктів, що містять у своєму складі залізо та цинк: куряче м'ясо, яблука, абрикоси, рис. 

6-13 дні циклу

Вдалий час для творчості. Важкий етап вже позаду, і ваш організм починає активно виробляти гормон естроген, який відповідає за активну діяльність головного мозку, покращує пам'ять та зосередженість. Зауважуємо, що у цей час ваші груди стають особливо чутливими. Проводити самообстеження молочної залози варто раз на місяць. Закінчення менструального циклу - чудовий час для планування нових проектів, втілення у життя цікавих ідей та креативних занять. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місячний календар стрижок на січень 2018 року

14-16 дні циклу

У ці дні в організмі жінки з'являється сплеск чоловічого гормону тестостерону. В цей період жінки почуваються впевненими на всі 100%, сексуальними та розкутими. Проведіть час із коханою людиною, активно працюйте, адже ви маєте наснагу виконати навіть найважчі завдання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп здоров'я 2018 для всіх знаків зодіаку

17-21 дні циклу

В організмі виділяється багато холестерину. Зменшіть кількість солодкого та жирного у вашому раціоні. Вдалий час для дієти та активних занять спортом. 

22-25 дні циклу

Сповільнення обміну речовин та підготовка організму до наступного менструального циклу. В цей час важливо приділити особливу увагу догляду за шкірою. У ці дні циклу займіться спокійними видами спорту, до прикладу, йогою. 

26-28 дні циклу

Ваші почуття та емоції посилюються. Проведіть час із рідними, більше гуляйте на свіжому повітрі. Що стосується харчування, можете потішити себе шоколадом або чашкою гарячого какао.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп здоров'я 2018 для всіх знаків зодіаку