Що символізують сукні героїнь серіалу Величне століття. Роксолана

Величне століття. Роксолана

У XVI столітті колір вбрання, поєднання візерунків і ліній орнаменту відігравали надважливу роль.

Поділитися:

Прихильники серіалу Величне століття. Роксолана спостерігають не лише за палкими характерами героїв, їх пристрасними почуттями, а й за красивою картинкою на екрані.

Чи не найбільше глядачів тішить споглядання прикрас і розкішних суконь героїнь серіалу.

У XVI столітті, коли відбувалися події, які взято основу Величне століття. Роксолана, кольору вбрання, поєднанню візерунків і ліній орнаменту надавали важливого значення.

І декор, і тло на сукнях османських жінок могли чимало розповісти про володарку, зокрема про її віросповідання, суспільне й сімейний стан.

Особливого значення мусульмани надавали зеленому – кольору, що свідчив про благословення Аллаха й означав приналежність до ісламу.

Гюррем в серіалі Величне століття одягає зелені сукні в дні свого торжества. Окрім того, у сукнях цього відтінку головна героїня постає вагітною, а також під час наречення імен синів.

Навіть Султан Сулейман, аби здобути перемогу під час важливого бою, вирушав на поле в зелених обладунках.

Другим за популярністю був червоний. За часів султана Сулеймана такий колір сукні свідчив про родовитість і багатство. Пізніше став сприйматися просто як святковий. Іноді його навіть використовували для весільних церемоній.

У червоному сестра султана Хатідже виходила заміж за Ібрагіма. Наречений же, як не дивно, був убраний у зелене.

Творці серіалу Величне століття орієнтуються не тільки на історичну достовірність, а й на сучасні смаки й особливості серіального жанру.

До речі, самі сукні – своєрідна поступка сучасним уподобанням: за часів султана Сулеймана жінки гарему носили шаровари й прозорі газові накидки. У серіалі в такому образі постає тільки розлучниця Фірузе.

Окрім того, вбрання жінок із оточення Сулеймана не було таким відвертим, як у серіалі. Проте автори переконані, що на красиві сукні значно цікавіше дивитися, ніж на чаршаф і чадру, із-під якої видно тільки очі.

Дивіться всі сезони серіалу Величне століття на 1+1 у будні о 17:10.

Новини по темі