"Величне століття": сім фактів про доньку Роксолани

Величне століття. Роксолана
"Величне століття": сім фактів про доньку Роксолани

Із понеділка по п'ятницю глядачі "1+1" радіють і співчувають улюбленим героям четвертого сезону "Величного століття". 

Поділитися:

Із понеділка по п'ятницю глядачі "1+1" радіють і співчувають улюбленим героям четвертого сезону "Величного століття". Із особливим задоволенням прихильники спостерігають за донькою Роксолани – прекрасною і гордою Міхрімах.

Красуню, яка заради братів погодилася на життя з нелюбом, на екрані втілює неперевершена Пелін Карахан. Цікавими фактами про цю популярну турецьку акторку і її сильну героїню поділилився сайт ru.ogo.ua. 

1. Пелін Карахан народилася 6 жовтня 1984 року в Анкарі, закінчила Анатолійский університет менеджменту і туризму, а потім захопилася зніманням. За роль у серіалі "Мрійники" визнана"Найкращою актрисою" (2011 року).

Свою героїню у "Величному столітті" Пелін називає жінкою, яка може отримати все, чого забажає.

"Таку можливість їй дає статус доньки султана. Вона користується цією владою скрізь: і в коханні, і в політичних цілях, і в сімейних стосунках. Гадаю, що вона перейняла цю рису характеру у своєї матері Гюррем".

2. Пелін Карахан - дуже сучасна, активна і успішна дівчина, часто знімається в рекламі, її фото прикрашають сторінки найпрестижніших глянцевих журналів.

3. Історія оповідає, що Міхрімах Султан (1522-1578) була впливовою, багатою і освіченою: знала кілька мов, цікавилася політикою.

4. Ім'я Міхрімах (Міхр-і-Мах) перського походження і означає "Сонце і Місяць". За легендою, в ніч народження дівчинки мати Султана Сулеймана побачила момент, коли сонце сідало, а місяць вже зійшов. 

5. 26 листопада 1539 Міхрімах Султан вийшла заміж за Рустема Пашу. За легендою, у день весілля нареченій було 12 років, а нареченому - 50. Подейкували, що Міхрімах схвалила пораду матері щодо вибору чоловіка - амбітного і відданого Османській династії правителя хорватської губернії Рустема. Батько теж підтримав рішення дружини (у ті часи дівчата видавалися заміж за порадою матері, але лише за згодою батька нареченої). За 5 років Рустем став Великим візиром, а Міхрімах народила чоловікові двох синів і дочку.

6. Міхрімах брала участь у проектах чоловіка, а також допомагала матері в управлінні знаменитим фондом Гюррем. Із 1558 до 1578 року керувала султанським гаремом. Під час правління свого молодшого брата Селіма II була фактично Валіде-султан Османської імперії. Надала кошти на будівництво двох комплексів мечетей в Стамбулі, що носять її ім'я. Їхнім спорудженням керував знаменитий архітектор того часу Сінан (за легендою, багато років закоханий в юну Султану). Міхрімах померла 25 січня 1578, на 56-му році життя. Вона стала єдиною дитиною султана, яка удостоїлася честі бути похованою в гробниці Сулеймана.

7. Акторка Пелін Карахан була заміжня за своїм інструктором з пілатесу Ердінчем Бекіроглу. А недавно розлучилася і вийшла заміж удруге. Цього разу обранцем зірки став бізнесмен Бедрі Гюнтай, від якого Карахан чекала на дитину. Закохані одружилися в липні, подавши попередньо заяву до суду, щоб скасувати "Період очікування". За законом Туреччини, щоб повторно вийти заміж, Пелін повинна була вичекати 300 днів. А вагітність - законна підстава, щоб прискорити нове одруження.

Новини по темі