"1+1 медіа" ініціює розвиток національного теле- та кіновиробництва

"1+1 медіа" ініціює розвиток національного теле- та кіновиробництва

Українські телеканали повинні зосередитися на виробництві власних серіалів та фільмів. 

Поділитися:

Українські телеканали повинні зосередитися на виробництві власних серіалів та фільмів. Про це вчора, 8 липня, заявив генеральний директор групи "1+1 медіа" Олександр Ткаченко під час круглого столу "Розвиток національного теле- та кіновиробництва в Україні: які заходи повинна вжити держава для підтримки?" в ІА УНІАН. 

Нинішня ситуація є вагомим приводом для того, аби серйозно замислитися про ситуацію на українському телебаченні й переломити хід подій. Залишати в ефірі російські серіали про спецпризначенців і військових з пропагандою їхніх цінностей, особливо в умовах неоголошеної війни, є абсолютно недопустимим. Ми маємо таланти й можливості для виробництва власної продукції, крім того, Україна вже давно стала російським Голівудом і використовується як знімальний майданчик.

На українському телеринку панує думка, що виробляти свій продукт дорожче, ніж закуповувати іноземний. Насправді це не так. На сьогодні щонайменше половина коштів українських телеканалів йдуть на закупівлю російського продукту.

"Десятки мільйонів доларів щорічно з України йдуть в Росію на оплату російської продукції. Українські телеканали нібито й підтримують ініціативу "1+1 медіа" щодо відмови від деяких російських серіалів, але публічно не висловлюються з цього питання. Потрібно перейти від розмов до бази масованої активізації власного виробництва. З огляду на стан справ в економіці – зйомки українських серіалів і фільмів будуть набагато дешевшими", - зауважив Ткаченко.

Крім того, є й інші телевізійні ринки, які не поступаються російському. Зокрема, польський, з яким Україна також може співпрацювати.  Але жодні зміни не зможуть відбутися без сприяння  держави, адже, наразі, на законодавчому рівні існує багато прогалин, які заважають нормальному розвитку українського телебачення та кіновиробництва. 

"Якщо законодавці, якщо Національна рада будуть готові підтримати, ми готові надати власні пропозиції стосовно того, яким чином спонукати, сприяти тому, щоб власне виробництво в Україні, телевізійне, кіношне продовжувалося", - наголосив Ткаченко.

У свою чергу член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, яка виступала модератором круглого столу, зауважила, що чекатиме на відповідні пропозиції, а також завірила в готовності включитись в процес лобіювання інтересів галузі на законодавчому рівні.