"1+1" покаже фільм про війну між Росією та Грузією

"1+1" покаже фільм про війну між Росією та Грузією

Рівно 6 років тому, 8 серпня, Росія вторглася на територію Грузії.

Поділитися:

Рівно 6 років тому, 8 серпня, Росія вторглася на територію Грузії. На згадку про цю трагедію грузинського народу, цієї суботи, 9 серпня, о 23:25 на "1+1" відбудеться прем'єра грузинсько-американського художнього фільму "5 днів у серпні" про конфлікт у Південній Осетії в серпні 2008 року.

Фільм розповідає про війну між Грузією та Росією у 2008 році. Події показано так, як їх бачать американський журналіст, його оператор і грузинські жителі.

Режисером-постановником картини став Ренні Гарлін - фінсько-американський режисер, актор і продюсер, який працював над фільмом "Міцний горішок-2", серіалом "Білий комірець", а також іншими проектами. 

Головні ролі в фільмі зіграли Енді Ґарсіа, Вел Кілмер і Руперт Френд. Енді Гарсіа виконав роль президента Грузії Михаїла Саакашвілі. Акторові Велу Кілмеру дісталася роль голландського журналіста, що знімає конфлікт від його початку. Зйомки фільму відбувалися в Грузії. Батальні сцени знято поблизу зони грузинсько-осетинського конфлікту на військовій базі в Горі. Спеціально для них грузинський уряд надав танки та іншу важку техніку.

Над створенням фільму працювала інтернаціональна команда з представників 17 країн.

Дивіться прем'єру фільму "5 днів у серпні" в суботу, 9 серпня, о 23:25 на "1+1".