"1+1" відроджує споконвічні українські традиції у своєму різдвяному проекті

"1+1" відроджує споконвічні українські традиції у своєму різдвяному проекті

Музичний фільм "Різдвяна історія з Тіною Кароль", який можна буде подивитися в ефірі 6 січня, на Святвечір. 

Поділитися:

Головним подарунком глядачам на свята від "1 + 1" стане музичний фільм "Різдвяна історія з Тіною Кароль", який можна буде подивитися в ефірі 6 січня, на Святвечір.

"Різдвяна історія з Тіною Кароль" - унікальний кінопроект, що розповідає про багатовікові традиції і духовні цінності, в якому давно забуті автентичні українські колядки та щедрівки отримають сучасне звучання в незвичайних музичних постановках і приголомшливих історичних декораціях. Головні ролі в ньому виконали співачка Тіна Кароль і переможець шоу "Маленькі гіганті" Євген Лебедин. 

Для того, щоб музичні постановки, костюми і рухи в танцювальних номерах були достовірними, до роботи над фільмом залучалися історичні консультанти та фольклористи. Наприклад, у номері "Добрий вечір" для головної героїні Тіни Кароль був обраний справжній старовинний український костюм з приватної колекції, якому більше 100 років.

"Ми хотіли прикрасити цей костюм якимись балабончиками. Але фольклористи мені сказали, що це радянське кліше. Якщо ви хочете показати справжній український костюм, в нього не можна "намішувати" елементів з різних частин України - з Центральної, із Західної. Має бути єдиний образ. А ще я дізналася, що дівчині, яка вже була заміжня, не можна вдягати на голову вінок", - розповідає Тіна Кароль.

Акцент у фільмі робиться на споконвічні українські традиції, які, за словами генерального директора "1 + 1 media" Олександра Ткаченка, необхідно берегти і відроджувати:

"Ми звикли за радянських часів вважати головним святом лише Новий рік - з салатами"олів'є"та"шубою". Але апогеєм новорічних свят є Різдво. Ми ставимо за мету відродити важливі для всіх нас традиції в новому, сучасному вигляді. Фільм покликаний повертати віру не тільки дітям, які вірять в дитячі казки, а й нам, дорослим ", - зізнався Олександр Ткаченко, генеральний директор"1 + 1 media", на презентації фільму для журналістів.

Вікторія Лєзіна, генеральний продюсер "1 + 1 Продакшн", наголосила на значенні подібних проектів для наступних поколінь:

"Ми намагалися адаптувати традиції до сучасності. Хочеться, щоб вони не втрачали актуальності і були співзвучні з духом часу ... Мені, думаю, і нашій команді теж, буде приємно показати цей фільм своїм дітям", - каже Вікторія.

Особливістю фільму стало те, що частина зйомок проходила на території Національного заповідника "Софія Київська", який надав таку виняткову можливість телеканалу "1 + 1". Адміністрація заповідника перейнялася незвичайної ідеєю фільму – нагадати людям про важливість традицій і розповісти про духовну спадщину українців.

"Те, що нам дозволили там знімати - це диво. У новому році я бажаю побільше чудес всім нам", - сказав Олександр Ткаченко. 

Головний проект святкової сітки телеканалу "1 + 1" "Різдвяна історія з Тіною Кароль" глядачі зможуть побачити на Святвечір, 6 січня.

Новини по темі