10 цікавих фактів про фільм "П'ятий елемент", який покажуть на "1+1 Україна"

Такого ви точно не знали про кінохіт "П'ятий елемент" з Брюсом Віллісом та Міллою Йовович.

Поділитися:

У п'ятницю, 26 січня, о 21:15 на телеканалі "1+1 Україна" глядачі зможуть насолодитися переглядом фантастичного бойовика Люка Бессона "П'ятий елемент". Розповідаємо невідомі факти про популярний фільм.

1. Сценарій до стрічки Люк Бессон написав ще під час навчання у середній школі.

2. Фільм був створений за межами Голлівуду та вважається одним з найдорожчих. Витрати на створення спецефектів до моменту виходу картини становили 80 мільйонів доларів. Дана стрічка за всю історію французького кіно стала найдорожчою.

3. Ім'я співачки, яка ховає заповітні камені, звучить як «Плава Лагуна». Таку назву носить бомбосховище в Хорватії, у якому режисер Люк Бессон часто проводив свої літні канікули у дитинстві. У перекладі з хорватської дане ім'я звучить як «Блакитна лагуна».

4. Частина арії Плави Лагуни була створена на комп'ютері, оскільки для людини виконання цієї партії було практично неможливим.

5. Божественну мову, якою говорить персонаж Мілли Йовович – Лілу, придумав сам Люк Бессон. До моменту закінчення зйомок вони могли спокійно говорити один з одним вигаданою мовою, чим вражали знімальну групу.

6. Повне ім'я Лілу звучить так – «ЛілумінАй ЛекатАріба ЛаміначАй Екбат Де СебАт».

7. Для зйомок фільму знадобилося близько 1000 костюмів. Усі моделі розробив французький модельєр Жан-Поль Готьє.

8. Вибух, який стався у головному залі космічного круїзного лайнера, був найпотужнішим вибухом усередині приміщення, який на той час демонстрували на кіноекрані.

9. Гері Олдмен погодився на роль у фільмі, навіть не читаючи сценарію, оскільки вже працював з Бессоном у стрічці "Леон".

10. Цікаво, що протягом фільму головний героой Корбен Даллас (Брюс Вілліс) та антагоніст Емануель Зорг (Гері Олдмен) не зустрічаються жодного разу і не розмовляють один з одним.

Новини по темі