10 цікавих фактів про фільм "Три горішки для Попелюшки" та де його дивитися

Цікаві факти про зимову казку "Три горішки для Попелюшки"
imdb.com

Чим особливий фільм "Три горішки для Попелюшки", який покажуть на "1+1 Україна"?

Поділитися:

Сьогодні, 19 лютого, о 12:00 на телеканалі "1+1 Україна" глядачі зможуть зануритися в атмосферу зимової казки стрічки "Три горішки для Попелюшки". Ділимося цікавими фактами про фільм.

1. Прем'єра фільму "Три горішки для Попелюшки" відбулась 1 листопада 1973 року в Празі.

2. Фільм знімався у Чехії та Німеччині. Натурне знімання проходило в мальовничому місці Шумава, що знаходиться в західній частині Чехії на кордоні з Баварією.

3. В основу сюжету лягла казка братів Грімм «Три сестри», яка відрізняється від версії Шарля Перро тим, що тут Попелюшка знаходить своє щастя не за підтримки феї-хрещеної, а завдяки чарівній ліщині (у фільмі — трьом горішкам).  

4. Резиденцію короля знімали у відомому німецькому замку Моріцбург, а будинок мачухи — у замку чеського населеного пункту Швігов. Знімання також проходило у Північній Моравії, у передмістях Крнова, зокрема у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці.

5. Фільм мав зніматися влітку, але підготовчий період затягнувся, тому зйомки припали на зиму. Саме зимовий пейзаж створив особливу атмосферу, що зробило стрічку культовою для сімейного перегляду на період різдвяних свят. 

6. Оскільки зйомки проходили взимку, актори сильно мерзли. Головна героїня Лібуше Шафранкова згадувала, що їхні костюми були зовсім не пристосовані для мінусової температури. 

7. Костюми створювали за середньовічною модою. Нині вони знаходяться в музеї кіностудії «Баррандов».

8. Стрічку знімали у справжніх середньовічних замках. Замок Моріцбурґ був палацом короля, а замок Швігов — будинком мачухи. Для темних лісів використовували чеські заповідники на кордоні з Баварією.

9. У фільмі знімалися чеські та німецькі актори. Вони говорили рідними мовами, а потім їх дублювали.

10. У багатьох країнах Європи, зокрема Чехії, Німеччині і Норвегії, фільм-казку понад 30 років традиційно показують на Різдво. 

Новини по темі