10 цікавих фактів про серіал "Корольок - пташка співоча"

10 цікавих фактів про серіал "Корольок - пташка співоча"

 Творці нової версії доклали усіх зусиль, аби їхнє бачення знаменитої історії кохання Кямрана і Феріде вразило світ.

Поділитися:

Із понеділка по п'ятницю о 17:10 глядачі телеканалу "1+1" спостерігають, як головні герої серіалу "Корольок – пташка співоча" змагаються за особисте щастя. Творці нової версії доклали усіх зусиль, аби їхнє бачення знаменитої історії кохання Кямрана і Феріде вразило світ. До вашої уваги десять цікавих фактів про сучасну багатосерійку.  

1. Серіал "Корольок - пташка співоча" - це ремейк однойменного серіалу 1986 року, але тепер характери героїв зіграно зовсім інакше. На першому плані в новому серіалі - розважальна складова.

2. Для зйомок маєтку, в якому живе Феріде, орендували будинок Решата Паші, який свого часу обіймав багато державних посад, зокрема був Міністром фінансів. Зведення унікального пам'ятника османської архітектури тривало чотирнадцять років й завершилося в 1900-му. У наші дні у маєтку є ресторан, де можна спробувати кухню турків і насолодитися красою інтер'єрів османської епохи. Знаково, що це приміщення належить до найпрекрасніших споруд Стамбула.

3. Оренда маєтку, декорації і антураж коштували понад мільйон доларів.

4. У серіалі знялася нова Роксолана - Вахіде Перчин, однак у зовсім маленькій ролі.

5. Творці заявляли, що залучать до серіалу Айдан Шенер, яка виконала роль Феріде в серіалі 1986 року. Але їм не вдалося домовитися між собою.

6. Фахріє Евджен і Бурака Озчівіта, які зігали головні ролі в серіалі "Корольок - пташка співоча", визнали найкрасивішою парою 2014 року в Туреччині.

7. Фахріє Евджен виконала у серіалі пісню "В саду зелена чинара". (Чинара - це дерево, по якому на дозвіллі любить лазити завзята Феріде). Пісня вже набрала безліч переглядів у мережі.

8. Джерело, за яким знято серіал - книга Решата Нурі Гюнтекіна - розповсюджувалася в СНД незаконно до 2007-го року - офіційних перекладів не було, тож письменнику не перераховувався відсоток за авторські права.

9. Режисерові перших серій Чаган Ирмак відзняв лише перші три епізоди. 

10. "Чаликушу" -  так звучить назва серіалу турецькою мовою і дослівно означає "чагарниковий птах".

Дивіться серіал "Корольок - пташка співоча" з понеділка по п'ятницю о 17:10 на "1+1".