10 правил дружини затятого футбольного вболівальника

10 правил для жінок, чоловіки яких полюбляють футбол
unsplash.com

Ведучий ТСН Святослав Гринчук склав кілька веселих порад для жінок, які не розділяють захоплення cвоїх чоловіків.

Поділитися:

«Дехто вважає, що футбол - це справа життя і смерті. Вони помиляються: насправді футбол - набагато важливіший». Можливо, ви колись чули цю цитату знаменитого шотландського тренера Біла Шенклі, яку дуже люблять цитувати чоловіки.

Але мало хто знає, що одразу слідом за нею пролунала фраза дружини Біла: «З ким це ти там говориш!? Ану поклади слухавку та винеси сміття!!!»

Якщо ви ще не знаєте, як поводитись із чоловіком, який помішаний на футболі, - ці прості лайфхаки мали б допомогти.

БУДЬТЕ ЯК ЛІКАР

Чоловік розвалився на дивані, емоційно і щиро розповідає абсолютно нецікаві вам речі. Це і справді нагадує сеанс у психоаналітика. Але змиріться: це сімейний перегляд футболу.  Аби не травмувати психіку «пацієнта», - не виказуйте, що вам не цікаво! Уважно, час від часу «угукаючи», вислухайте про унікальність трансферної політики «Парі Сен Жермен», менхенгладбасько-гельзенкірхенське протистояння та проблеми вінгерів київського «Динамо». Можливо, навіть доведеться  слухати про гру збірної на Євро 2016. Так навіть краще. Дозвольте чоловіку виплакатися.

НЕ ЦУРАЙТЕСЬ ПЛАНУВАННЯ 

Тільки не смійтесь, але перед початком футбольного сезону краще влаштуйте сімейне планування. Запишіть дати усіх важливих матчів, позначте їх у календарі. Якщо на один з цих вечорів будуть заплановані, наприклад, батьківські збори - навряд чи вам вдасться їх уникнути. І до цього краще бути готовою заздалегідь. Водночас, застрахуйтесь від можливих хитрощів. Субота, вечір, не можеш піти на балет? Вибач, коханий, але у плані цього не було, у мене всі ходи записані. Готуй смокінг і метелика!

ОСТЕРІГАЙТЕСЬ ПАРАНОРМАЛЬНОГО

Ви себе недооцінюєте! Пам’ятайте - ви  можете впливати на перебіг будь-якого матчу! Достатньо у важливий момент прошмигнути між чоловіком та екраном телевізора. Найпевніше, ви виявитесь винною у пропущеному м'ячі, не забитому пенальті, чи навіть у проблемах із якістю зображення. На жаль, із цією магічною суперсилою - одні лише клопоти.

ВТІКАЙТЕ!

Аби уникнути  попереднього пункту, можете тимчасово зникнути. Піти, куди заманеться. Вечір на коктейлях із подругами? Незапланований візит на манікюр? Якщо залишити квартиру зі стартовим свистком арбітра та повернутися не пізніше, як через півтори години - ваша відсутність, вочевидь, так і залишиться непоміченою. Лише намагайтесь платити готівкою. Єдине, що може насторожити чоловіка в час сконцентрованого вболівання - це набридливий мобільний банкінг.

КОРИСТУЙТЕСЬ НЕВИДИМІСТЮ

Якщо нікуди йти не хочеться, залишайтесь вдома і займіться чимось сокровенним. Не переймайтесь, ваш коханий не заважатиме. Можете не користуватись косметикою, ходити у піжамі чи у новорічних светрах з оленями, практикувати йогу, або ж накласти на обличчя найжахливішу маску для шкіри. Скоріш за все - диванна фан-зона цього усього не помітить. Якщо ж навіть помітить - зелені скраби його точно не перелякають. Після гри українських команд у цьому світі вже мало що здатне налякати.

НАВЧІТЬСЯ ЗДОБУВАТИ ДИВІДЕНДИ

Він хоче нічого не проґавити. А отже намагатиметься уникнути довгої балаканини. Сміло цим скористайтесь. Ймовірно, чоловік погодиться на будь-що, аби вас спекатись. Навіть не особливо вслухаючись. При чому, що важливіший матч, то амбіційнішими мають бути ваші вимоги. Поєдинок чемпіонату України - це максимум нова шуба, а якщо грає збірна - не гріх спробувати домовитись про вікенд на морі. Фінал Ліги чемпіонів? Йдіть ва-банк! Такий шанс трапляється лише раз на рік. Чоловік і сам не помітить, як погодився на місяць запросити у гості тещу.

ОРГАНІЗУЙТЕ ПОДОРОЖ

Цей пункт вимагає неабиякої акторської майстерності та чіткого планування. Однак результатом ви точно залишитесь задоволені. Довго мрієте про закордонний вояж, але не знаєте як вмовити чоловіка?  Вдайтесь до хитрощів. Оберіть місто, в яке хотіли би потрапити. Париж, Барселона, Лондон, Мілан - асортимент дуже широкий. Тоді знайдіть в Гуглі - яка команда грає у цьому місті. Розкажіть легенду, начебто давно вболіваєте за неї. Точно знадобиться стійкість і кілька спільних переглядів матчів ваших «улюбленців». Бажано, аби ви бодай орієнтувались - якого кольору їхня форма. А тоді - підсікаєте рибку. Мовляв, так давно мріяли побувати ТАМ, у НИХ, побачити все на власні очі. Чоловік - шокований і незчується, як замовить квитки. І ось на горизонті вже миготить безвізова мандрівка. Єдиний мінус: між шопінгом та екскурсіями - годинки дві таки доведеться згаяти на галасливому стадіоні.

ОТРИМУЙТЕ ЗАДОВОЛЕННЯ

Насправді, футбол це не так вже й погано. Спробуйте якось подивитись його разом з чоловіком. Це неначе конкурс міс Всесвіт тільки навпаки - для жіночої аудиторії. 22 красені спортивної статури, з акуратними зачісками та голлівудськими усмішками гасають перед вами в одних лише шортах та футболках. Ваш чоловік здивується, коли незабаром ви і самі наполягатимете на тому, аби переглянути матч у НD. А ще замовите постер із Кріштіану Роналду. Суто через його філігранну техніку, звичайно ж.

СПІВЧУВАЙТЕ

Рано чи пізно це трапиться. Та кого я обманюю. Ваш чоловік уболіває за українські клуби - тож це станеться дуже швидко. Та й не раз. Його улюблена команда програє. Вилетить. Зганьбиться. Зникне. Усе можливо.

У жодному разі не зловтішайтесь. І навіть не думайте підтримати суперника. Ризикуєте нажити ворога на найближчі кілька тижнів. Тепер ваш грибний суп уже не буде «найсмачнішим у світі», а наступний спільний візит в кіно - лише на нову «Пилу». І ніяких більше відтінків сірого!

ВІДПУСТІТЬ ЙОГО

І останнє. Якщо ваш чоловік просить дозволу подивитися футбольний матч у пабі, з друзями - без роздумів погоджуйтесь. Як мінімум, це значно полегшить вам життя. Тоді попередні 9 правил можна буде не вчити.

Новини по темі