1+1 media анонсує міжнародну онлайн-конференцію з медіаграмотності: реєстрацію відкрито

1+1 media анонсує міжнародну онлайн-конференцію з медіаграмотності: реєстрацію відкрито
1+1

Міжнародна онлайн-конференція з медіаграмотності: боротьба з фейками, захист даних та інтернет-безпека.

Поділитися:

1+1 media спільно зі Smart Angel анонсує новий освітній проєкт — Міжнародну онлайн-конференцію з медіаграмотності, яка відбудеться 6 червня о 18:00 (17:00 CET — за центральноєвропейським часом). Захід буде насичений знаннями з протидії фейкам і дезінформації, захисту особистих даних і порадами з безпеки в інтернеті. Проєкт реалізується спільно з БО «Смарт Ангел» і за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

«Нині кожному і кожній, незалежно від країни проживання, вкрай важливо мати хоча б базові навички з медіаграмотності, адже ми всі існуємо в умовах тотальної невизначеності, інформаційних воєн, численних зовнішніх і внутрішніх загроз. Тому конференція, яку ми організовуємо, буде корисною громадянам в усьому світі, які прагнуть посилити свою безпеку в інформаційному полі. Завдяки потужному досвіду фахівців з медіаграмотності, ми впевнені, що такі заходи можуть допомогти протистояти інформаційній загрозі та вберегтися від ворожих операцій впливу», — прокоментувала директорка зі стратегічного маркетингу 1+1 media Ольга Захарова.

У форматі попередньо записаних виступів учасники зможуть безоплатно переглянути доповіді лекторів і дізнатися більше про протидію фейкам, вплив пропаганди на суспільство, а також безпеку в інтернеті в умовах повномасштабної війни. Серед розглянутих тем: цифрова грамотність в умовах повномасштабної війни, психологічний вплив пропаганди, медіаграмотність для людей старшого віку та багато іншого, не менш цікавого і корисного матеріалу. Виступи будуть доступні українською, англійською, італійською, німецькою й французькою мовами. 

Спікерами проєкту стали українські тач міжнародні експерти з медіаграмотності, політичних технологій, історії тощо. Серед них, зокрема: 

  • Акім Галімов, продюсер 1+1 media, засновник проєкту «Реальна історія»; 
  • Антон Шеховцов, професор Віденського університету, експерт Center for Democratic Integrity та дослідник Research Center for the History of Transformation дослідження російського впливу та праворадикальних рухів; 
  • Валерія Іонан, заступниця Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції;
  • Вікторія Мерлич, керівниця відділу проєктного менеджменту Центру стратегічних комунікацій;
  • Габріеле Косентіно, професор кафедри журналістики та масової комунікації Американського університету в Каїрі;
  • Ігор Соловей, керівник Центру стратегічних комунікацій;
  • Карі Ківінен, керівник освітнього відділу Faktabaari; 
  • Лідія Смола, докторка політичних наук, професорка, дослідниця інформаційних війн;
  • Ольга Пасіцельська, дослідниця Центру медіастудій і журналістики Університету м. Гронінгена, Нідерланди, 
  • Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України.

медіаграмотність

Освітній проєкт надасть учасникам практичні навички медійної та інформаційної грамотності, які мають стати частиною їхнього життя в умовах повномасштабної війни, а також пояснить, як орієнтуватися в інформації довкола та розпізнавати дезінформацію та пропаганду.

Отримати детальну інформацію та зареєструватися на Міжнародну онлайн-конференцію з медіаграмотності можна на сайті за цим посиланням.

Цей матеріал підготовлено в межах «Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації», що впроваджується 1+1 Media та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю редакції програми й не обов'язково відображає позицію ЄС.

Новини по темі