5 цікавих фактів про фільм "Брудні танці" та де його можна подивитися

Цікаві факти про культовий романтичний фільм "Брудні танці" з Патріком Свейзі та Дженніфер Ґрей.

Поділитися:

Фільм "Брудні танці" став справжнім культурним феноменом, який протягом 30 років зачаровує глядачів у всьому світі. Стрічка не лише розповідає про вишуканість танцювального мистецтва, але й віддзеркалює соціокультурні виклики свого часу. Пропонуємо дізнатися більше про  культову кінострічку, яку покажуть цієї неділі о 22:15 на "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні актори фільму "Титанік": тоді та зараз

Про що фільм "Брудні танці"

Улітку 1963 17-річна Френсіс "Бейбі" Хаусман проводить відпочинок з батьками в курортному готелі. Там вона знайомиться з Джонні Кастлом, талановитим танцюристом. Бейбі зачарована танцями Джонні та його друзів, які відрізняються від "пристойних" танців, до яких вона звикла. Вона таємно бере уроки у Джонні і з часом стає його партнеркою як на танцмайданчику, так і в житті. Їхній роман розгортається на тлі літнього відпочинку, танцювальних вечорів та суспільних заборон. Разом вони долають класові бар'єри, вчать один одного танцювати і просто жити на повну.

Цікаві факти про фільм "Брудні танці"

  1. Ілюзія літа взимку: літню історію кохання довелося знімати між осінню та зимою. Щоб створити картинку природи у теплу пору року, команда декораторів фільму вирішила пофарбувати листя дерев на знімальному майданчику в різні відтінки зеленого. А улюблена сцена на озері недарма не має великих планів: творці фільму не хотіли, щоб глядачі бачили, як посиніли губи від холоду у двох головних акторів, яким довелося працювати у крижаній воді. Про це розповіла виконавиця головної ролі Дженніфер Ґрей в інтерв'ю для Marie Claire.
  2. Культова імпровізація: репетиція танцювального номера між Джонні та Бейбі, була частково імпровізованою. Cцена, в якій двоє акторів повзуть по підлозі назустріч один одному під звуки пісні Mickey & Sylvia's "Love is Strange", була знята під час репетиції, яка мала лише розігріти двох акторів. Зрештою, вона стала частиною фільму та одним з найвідоміших моментів стрічки.
  3. Патріка Свейзі ледве вмовили сказати найлегендарнішу фразу фільму: "Ніхто більше не відправить Бейбі до кутка" могло і не бути в стрічці. Фраза “Nobody puts Baby in a corner” є дотепною грою слів в англійській через подвійне значення слова Baby — прізвисько головної героїні та буквально слово "дитина". У своїх мемуарах "The Time Of My Life" Патрік Свейзі розповів, що ненавидів цю фразу, бо вважав дурнуватою і не дуже переконливою, та спочатку відмовлявся її озвучувати. Зрештою, продюсерка переконала актора зіграти її, принаймні для одного дубля, запевнивши його, що репліка не залишиться у фінальному монтажі. Урешті-решт це стало найвідомішою цитатою з фільму.
  4. Дженніфер Ґрей панічно боялася, коли її підіймали: зірка "Брудних танців" була "занадто налякана", щоб потренуватися в культовому підйомі фільму, поки не довелося знімати одну зі сцен на знімальному майданчику.  Цей підйом є кульмінаційним моментом романтичної стрічки та був знятий одним дублем.
  5. "Брудні танці" зняті за мотивами досвіду режисерки Елеонор Берґштейн. На створення декорацій до "Брудних танців" письменницю та співпродюсерку надихнули її власні молодість та літо, яке вона провела на курорті в Катскіллс, що неподалік Нью-Йорка. Як і герої фільму, вона брала участь у змаганнях з мамбо, поки її батьки брали уроки гольфу. Спогади про юність лягли в основу сюжету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Романтичне побачення чи сімейний вечір: 3 фільми на будь-який смак, які покажуть на "1+1 Україна"

Не пропустіть "Брудні танці" вже цієї неділі о 22:15 на "1+1 Україна".

Новини по темі