5 українських фільмів для перегляду по ТВ

Фільми, які перевернуть свідомість: українські кінострічки, які варто переглянути по телевізору

Пориньте у домашній затишок.

Поділитися:

Не дивлячись на те, що Інтернет все впевненіше й впевненіше розширює свої «сфери впливу», прихильники класики не поспішають здаватися і відмовлятися від регулярного перегляду фільмів та шоу на блакитних екранах. Телевізори, як і раніше, користуються вражаючим попитом – особливо, якщо врахувати той факт, що їхні можливості останнім часом мало в чому поступаються функціональним можливостям повноцінного комп’ютера.

Звичайно, особливе задоволення приносить перегляд кінофільмів у кінотеатрі, однак є стрічки, які варто переглянути саме по телевізору – наприклад, з чашкою міцного чаю та купою думок, що обов’язково виникають у процесі перегляду.

Придбати сучасний стильний, функціональний та якісний телевізор можна за посиланням. Які фільми стануть найкращою «їжею для розуму», котру варто поглинати в затишній домашній атмосфері?

5 українських фільмів для перегляду по ТВ:

1. Плем’я. Фільм, який варто побачити кожному. Складний з моральної точки зору, але дуже цікавий, незвичайний і повчальний. Життя «по іншу сторону барикади», історія про глухонімих підлітків, що відзнята максимально реалістично, без використання традиційних засобів мови, а також субтитрів чи дубляжу. Жодного слова і ціла купа емоцій.

2. Поводир. Розповідь про сліпого музиканта, хлопчика-іноземця та тривожні події перед Голодомором. Український рекордсмен за кількістю переглядів. Фільм, популярність якого не згасла навіть через кілька років після прем’єри. Зворушливий сюжет, якісна картинка, захопливі діалоги – комбінація цих «інгредієнтів» робить кінострічку вартою уваги мільйонів глядачів.

3. Тіні незабутих предків. Фантастичний фільм про чари мольфарів, вражаючі події та небезпечні повороти долі. Тримає в напрузі до останньої миті, запам’ятовується надовго, оскільки викликає шквал непідробних емоцій. Гра на виживання у карпатському лісі – сюжет, однозначно вартий уваги.

4. Червоний. «Свіжий» історичний бойовик про протистояння точок зору, жахи післявоєнних років, незламність сили духу та організацію першого повстання у таборі ГУЛАГ. Чи вийде Червоний переможцем? Щоб дізнатися це, варто переглянути кінострічку.

5. Штольня. Перший трилер українською мовою. Тримає у напрузі півтори години під час перегляду і ще кілька – «постфактум». Приваблює динамічним сюжетом, цікавою ідеєю і якісною режисерською роботою. Розповідає про студентів-археологів, які стали жертвою чи то випадку, чи то чийогось підлого наміру. То хто ж заманив студентів до штольні? Відповідь шукайте в останніх кадрах.

Звісно, це не повний перелік фільмів, які варто при нагоді переглянути по телевізору, адже кожен бажаючий може доповнити його саме тією стрічкою, яка найчіткіше закарбувалася у підсвідомості.

Новини по темі