7 цікавих фактів про фільм "Титанік", які ви точно дізнаєтеся вперше

Ви цього не знали про фільм Титанік: цікаві факти, які вас здивують
Getty Images

Цікаві факти про культовий фільм "Титанік", які вас здивують.

Поділитися:

Цікаві факти про фільм "Титанік"

На "1+1 Україна" триває січень кінохітів. Сьогодні, 27 січня, о 19:00 покажуть мелодраму "Титанік" з Леонардо Ді Капріо та Кейт Вінслет у головних ролях. Пропонуємо дізнатися кілька цікавих фактів про культовий фільм:

1. Режисер стрічки, Джеймс Кемерон, пірнав 33 рази до затонулого корабля. Він провів більше часу, досліджуючи затонулий корабель, ніж будь-хто з пасажирів сумнозвісного судна, що перебували на його борту в 1912 році. 

2. Після виходу фільму на екрани Кемерон перезняв одну зі сцен так, щоб вона точно відображала небо в ніч, коли затонув "Титанік". Астрофізик Ніл де Грасс Тайсон звернув увагу на те, що небо у фільмі виглядає не так, як у ту ніч, коли затонув "Титанік":15 квітня 1912 року на небі не було видно Місяця, а зірки мали інакший вигляд. Тому, коли Кемерон готував перезапущену 3D-версію фільму (2012), він перезняв цю сцену, щоб точно відобразити небо тієї ночі.

3. Кейт Вінслет могла не отримати роль Роуз. Гвінет Пелтроу ("Залізна людина"), Вайнона Райдер ("Дивні Дива"), Клер Дейнс ("Ромео + Джульєтта") і Різ Візерспун ("Білявка в законі") також були претендентками на головну героїню.

Роуз

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиждень фільмів на "1+1 Україна": від фантастичних пригод до романтичних історій (телепрограма)

4. Відомий портрет оголеної Роуз — теж робота режисера. Виконавиця головної ролі, Кейт Вінслет розповіла, що позувала для цього в купальнику. Оригінальний ескіз продали на аукціоні у 2011 році за щонайменше 16 тис. доларів.

5. Леонардо Ді Капріо також не був єдиним охочим зіграти Джека Доусона. На роль Джека розглядали кандидатури Меттью МакКонахі ("Інтерстеллар") та Тома Круза ("Місія нездійсненна"). 

Джек

Фото: Кадри з фільму "Титанік"

6. Найвідоміша репліка "Титаніка" була імпровізованою. Коли Леонардо Ді Капріо вперше піднявся на борт корабля, він імпровізував репліку "Я король світу!". Згодом вона опинилася на 100 місці у списку найкращих цитат Американського інституту кіномистецтва.

7. Фінальна версія кінострічки триває 195 хвилин, а це означає, що кожна хвилина фільму коштувала понад 1 млн доларів. Загальний бюджет — 200 млн доларів. Інвестиції сповна себе виправдали, оскільки "Титанік" став першим фільмом, який зібрав 1 млрд доларів.

Не пропустіть "Титанік" сьогодні о 18:50 на "1+1 Україна".

Новини по темі