7 простих порад для поліпшення психічного здоров’я

Прості поради для поліпшення психічного здоров’я

Як поліпшити свій психологічний стан.

Поділитися:

Потреби кожної людини в психічному здоров'ї різні, але існує немало речей, які могли б допомогти практично будь-якій людині трохи поліпшити свій психічний стан.

Відкрийтеся людям навколо, розкажіть їм про свої почуття – хороші чи погані.

Коли ми починаємо виражати наші справжні почуття та відкриваємось іншим, ми розуміємо, що більшість з нас розділяють ті ж самі переживання та страхи. Ми менше схильні до помилкових припущень, що зменшує шанси на негативну або саморуйнівну поведінку та зменшує симптоми депресії та тривоги. Найкраще - бути вірним собі та не забувати ділитись нашими найглибшими почуттями.

Ставтеся до себе та до своїх психічних проблем зі співчуттям.

Для психічного здоров'я співчуття є міцною основою для роботи над розумом, тілом та душею. Співчуття є основою розуміння, прощення себе та інших, а також любові. Співчуття означає не засуджувати. Якщо подивитися на своє психічне здоров'я під таким кутом, можна повністю змінити те, як ми сприймаємо цей світ та оточуючих людей.

Проаналізуйте, які види діяльності виснажують вас, а які – навпаки – заряджають енергією. Плануйте свої дні відповідно і, в кінцевому результаті, ви досягнете балансу в житті.

Якщо ви не впевнені, з чого почати, ось ідея: складіть список дій вашого повсякденного життя (робота, домашні обов’язки, зустрічі з друзями, заняття спортом, покупки продуктів харчування тощо). Потім біля кожної діяльності позначте заряджає вона вас, чи виснажує. Інакше кажучи, що дає вам енергію і пожвавлює вас, а що втомлює або приносить стрес?

Якщо виявиться, що ваш день сповнений енергозатратних подій, під кінець дня ви почуватиметесь абсолютно виснаженими. Наприклад, професійні гравці в інтелектуальні види спорту, знаючи, що на них чекає важливий та напружений турнір, завжди намагаються знайти спосіб, щоб спланувати свій день так, аби в ньому був час для відновлення сил та енергії, адже це безпосередньо вплине на результат гри. Цього принципу слід дотримуватися всім нам аби не почуватися постійно знесиленим.

Не мучте себе за рішення, які виявилися неправильними.

Величезна кількість людей живуть, постійно шкодуючи та жаліючи про те, що вони зробили раніше. Звичайно, якби вони мали всю ту інформацію, яка їм доступна сьогодні, вони могли б зробити інший вибір та уникнути проблеми. Але тільки подумайте, що саме ви знали в той час? Зробили б ви такий вибір, знаючи, що це буде помилкою? Звичайно, ні. Скоріше за все прийняте вами рішення було найлогічнішим, спираючись на відому вам в той момент інформацію.

Пробачивши собі за минулі помилки, ви перестанете звинувачувати себе і у вас з’явиться час і сили для вирішення поточних питань у житті.

Плануйте життя заздалегідь щоб уникнути рішень, прийнятих під впливом настрою чи емоцій, а не того, чого ви насправді хочете.

Планування активності несе за собою створення плану, скажімо, у неділю ввечері, на тиждень, де ви визначаєте час, коли зустрічатися з людьми, займатися спортом, працювати над проектами тощо. Часто люди чекають, поки настрій або мотивація змусять їх діяти. Не чекайте, поки ви станете почувати себе краще, починайте жити краще вже зараз.

Уважно обирайте людей, до яких ви звертаєтесь за підтримкою.

Намагайтеся оточити себе щасливими, здоровими однолітками, що завжди прийдуть на допомогу.

Не порівнюйте себе з іншими і зосередьтеся на собі.

Пам’ятайте, що трава не завжди зеленіша в сусіда. Та людина, яка здається постійно щасливою, може насправді мати проблеми. Людина за кермом дорогої автівки може бути по вуха у боргах. А хтось, кого ви вважаєте надзвичайно красивим та успішним, може страждати від надзвичайно низької самооцінки і щодня мучитися і переживати про найменші події чи зміни. Зосередьтеся на собі і своєму власному щасті і перестаньте порівнювати себе з іншими.

І, наостанок, пам’ятайте – будь-які неприємності, що приносять нам емоційний біль та страждання – неминучі, але завжди тимчасові. Життя швидкоплинне, так само як і радість та горе. Але, врешті решт, воно того варте.

Новини по темі