9 неймовірних випусків "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим", які варто подивитися (знято до 24 лютого 2022 року)

9 нових випусків "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим", які варто побачити

Загублений рай, 7 вершин Карпат та незвідана природа Полісся: дивіться нові випуски "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим".

Поділитися:

У День Незалежності, 24 серпня, об 11:00 на телеканалі "1+1 Україна" відбулася прем’єра третього сезону проєкту "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим", знятого ще до 24 лютого 2022 року. Глядачі побачили одразу дев’ять нових випусків про туристичні місця України, якими їх зафільмувала знімальна група ще у 2021 році. Розкриваємо подробиці подорожей, які варто побачити кожному. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хоробрі серця: історії незламних військових, які виборюють незалежність України

7 вершин Карпат

Карпати — одна з найбільших гірських систем Європи. Вона тягнеться на півтори тисячі кілометрів і розташована на території 8 країн. В Україні це одні з наймальовничіших місць для відпочинку. Головна вершина українських Карпат — Говерла, висота якої сягає 2061 м. Та у цьому регіоні ще є дуже багато захопливих та різноманітних гірських маршрутів. Всього за один день Дмитро Комаров показав 7 українських вершин з незвичайного ракурсу заввишки приблизно 2000 метрів.

Вузькоколійка Карпат

Карпати — давній та мальовничий регіон України. Дмитро Комаров побував тут до початку повномасштабного вторгнення та зафіксував мирну красу карпатських гір. У цьому випуску глядач занурюється в атмосферу подорожі вузькоколійкою. Понад 100 років тому нею перевозили деревину. Сьогодні це туристичний транспорт. Вузькоколійки чудово підходять для складної місцевості, витримуючи круті підйоми та повороти. Така подорож дозволяє насолодитися красою природи Карпат. Дмитро Комаров показав, як проходить маршрут та навіть спробував себе у ролі машиніста ретро-потягу. 

Завод з виготовлення ікри та подорож на автожирі

До повномасштабного вторгнення росії Дмитро Комаров зміг побувати там, де з'являється на світ ікра. Ведучий програми "Мандруй Україною" у новому випуску показав процеси створення популярного делікатесу, а також піднявся у небо автожиром, щоб випробувати на собі дивовижний спосіб подорожувати.

Ядерне минуле України

Ще 30 років тому в Україні було 1272 ядерні заряди. Наша країна була третьою після США та росії за ядерним потенціалом, але в обмін на безпекові гарантії відмовилася від зброї під час підписання Будапештського меморандуму. Як бачимо, це рішення розв'язало руки росії та дозволило без остраху напасти на наші землі. У цьому випуску програми "Мандруй Україною" Дмитро вирушив до однієї з найсекретніших баз радянського союзу. Тепер це музей рекетних військ стратегічного значення. Ведучий показав командний пункт та дізнався військові таємниці від підполковника, який свого часу відповідав за ядерні ракети.

Залізне серце України

Україна славиться багатством природних ресурсів, включаючи чорноземи, енергетичні та мінеральні ресурси. Один з найбільших скарбів — український кристалічний щит, якому 4 млрд років. Дмитро Комаров завітав у залізне серце України — залізорудний кар'єр у Кривому Розі, у якому вдень та вночі добувають залізо. 

Загублений рай

Полісся — одне з найбільш важкодоступних регіонів України, яке також називають загубленим раєм. Не пропустіть екстремальну подорож у край тисячі річок і непрохідних полів, неторканих лісів і найвідкритіших людей. Це колиска слов'ян з дуже давньою історією, міфами та легендами, у які ми занурюємося разом з Дмитром Комаровим.

Шацькі озера

Шацькі озера — один з найпопулярніших районів Полісся, який називають морем посеред лісів. Тут зберігаються таємниці природи, місця сили та давні звичаї, про які не здогадується більшість гостей. Дмитро Комаров відкрив нам новий бік Шацьких озер і продемонстрував, що це не лише пляжі, а й цілий світ в середині незвіданих лісів. 

Незвідані болота Полісся

Понад мільйон гектарів нашої країни займають болота. Це унікальна та сувора екосистема, яка живе за своїми правилами. Раптові вири, глибокі водні провали, небезпечні тварини та трясовини — усі ці випробування чекали Дмитра Комарова на болотах Полісся. Це одна з причин, чому цей регіон є одним з важкодоступних та маловивчених в Україні. 

Екзотика Фельдман екопарку та елітні херсонські кавуни

Частина кадрів з цього випуску вже стала історичною хронікою. Ми вже не зможемо побачити деякі регіони та події такими, якими їх бачив Дмитро Комаров до повномасштабної війни. Ви побачите, як жив Харківський Фельдман екопарк, який зазнав руйнування через напад росії, як вирощують кавуни на Херсонщини, а також людей, які залишили особливе місце в серцях команди "Мандруй Україною".

Новини по темі
"Мою дитину вбила ворожа ракета, але я хочу, щоб більше жодна дитина не загинула", — у "Сніданку з 1+1" пролунало звернення мами шестирічної жертви ракетного обстрілу в Чернігові до світових лідерів та було посаджено дерево пам'яті загиблої