Як обрати контакті лінзи

Як обрати контакті лінзи
med-magazin.ua

Як їх правильно носити і де придбати читайте далі.

Поділитися:

Вікові зміни, постійна робота за монітором комп'ютера, деякі захворювання, а також вроджені патології можуть бути причиною значного погіршення зору, що може призвести до погіршення якості життя. Раніше для корекції використовувалися виключно окуляри та їх різні модифікації (пенсне, лорнет) або просте збільшуване скло. Сьогодні особливо популярними стали контактні лінзи, виготовлені зі спеціальних матеріалів для підвищення гостроти зору (корекції) або декоративні лінзи, які використовуються з косметичною ціллю.

Переваги лінз Контактні лінзи за дією ідентичні звичайним окулярам, але мають ряд переваг, що робить їх особливо популярними серед користувачів, які цінують комфорт та ведуть активний образ життя:

- Забезпечують краще периферійне бачення порівняно із звичайними окулярами

 - Менше піддаються впливу зовнішніх умов - підвищена вологість, наприклад, під час дощу, снігу, туману;

- Зручні під час спортивних тренувань або змагань, або під час роботи;

- Використовуючи кольорові лінзи для коригування, можна змінити колір рогівки ока;

- Деякі захворювання краще піддаються коригуванню за допомогою контактних лінз, наприклад, анізейконія або кератоконус. Численні відгуки на сайтах інтернет-магазинів свідчать про те, що саме лінзи забезпечують особливий комфорт для користувачів, які в силу певних обставин не можуть, або не хочуть використовувати окуляри.

ВИДИ ЛІНЗ

Залежно від терміну заміни існують такі види лінз:

• Лінзи постійного носіння або традиційні. Термін використання цих лінз лежить в межах -0,5-1 рік;

• Лінзи планової заміни - 3-х місячні (квартальні), місячні, 2-х тижневі або щоденні.

Найпростіші і зручні це лінзи щоденної заміни, які надягають вранці і знімають ввечері. Одна пара лінз розрахована на 1 день використання, вони не вимагають особливих умов для зберігання, очищення. Лінзи для довгострокового використання одягають вранці і знімають ввечері. Треба обов'язково придбати спеціальний розчин, в якому лінзи зберігаються в нічний час.


Перш ніж, купити ті чи інші лінзи, необхідно порадитися з офтальмологом, який порекомендує оптимальний варіант в кожному конкретному випадку.

При першій покупці краще вибрати упаковку на мінімальну кількість лінз, щоб зрозуміти, чи підходять вони для конкретного користувача.

Залежно від матеріалу, з якого вони виготовлені, лінзи можна розділити на кілька видів, які в широкому асортименті пропонує інтернет-магазин:

• Жорсткі контактні лінзи, що виготовляються на основі силікону. Ці лінзи мають ряд переваг - менше схильні до пошкоджень, більш стійкі до відкладення на їх поверхні білків і жирів, ніж їх м'які аналоги. Жорсткі лінзи не містять в складі води, тому вони не пересихають, кількість закапувань зволожуючими розчинами значно зменшується. Ці лінзи при правильному догляді мають тривалий термін експлуатації. Бувають газопроникні і газонепроникні лінзи. Найчастіше використовуються газопроникні лінзи, що забезпечують приплив кисню до рогівки ока. В іншому випадку, результатом гіпоксії може стати набряк рогівки і зниження зору.

• М'які контактні лінзи забезпечують ідеальний периферичний зір, завдяки тому, що вони точно повторюють форму очного яблука. Виготовляються з гідрогелю, силікон-гідрогелю, супергелю.

Гідрогелеві лінзи містять підвищену кількість вологи, тому їм властива особлива гладкість, еластичність і пружність. Силікон-гідрогелеві з хорошою киснепроникністю, більш стійкі до білкових і жирових відкладень, вони прекрасно тримають форму. Переваги м'яких контактних лінз: • Можливість підбору відповідно до індивідуальних потреб;

• Можливість використання постійно або в якості тимчасової альтернативи окулярам;

• Зручні для користувачів, що ведуть активний спосіб життя, наприклад, спортсмени; • Простий догляд - своєчасна заміна та використання спеціальних розчинів для зберігання.

ДЕ ПРИДБАТИ

На сайті med-magazin.ua представлені різноманітні марки лінз від вітчизняних та імпортних виробників. Вибираючи лінзи, треба дотримуватися рекомендацій лікаря, які він дає при огляді і прописує в спеціальному рецепті. Особливо важливо звернутися до лікаря, якщо Ви перший раз підбираєте собі лінзи, а також в кожному наступному випадку, коли лінзи, що використовуються, стають некомфортними. На сайті інтернет-магазину можна придбати лінзи швидко, недорого і комфортно.

Новини по темі