Як правильно доглядати за різними типами волосся: Розповідає експерт

Як правильно доглядати за різними типами волосся: Розповідає експерт | 1+1
Фото: instagram/lorealhair

Дізнавайся, як зробити своє волосся розкішним.

Поділитися:

Щоб гордо називати себе володаркою розкішного волосся, про нього потрібно піклуватися. Просто мити його шампунем – мало: волосся, як і шкіра, потребує індивідуального підходу.

Щоб обрати правильний догляд, важливо визначити тип волосся. Він передусім залежить від того, як швидко забруднюється шкіра голови. Лікар-трихолог та офіційний експерт L’Oreal Paris Денис Прокопович завітав до студії «Сніданку з 1+1» та пояснив, чим відрізняються типи волосся та як правильно за ним доглядати.

Фото: Unsplash

Тож загалом існує чотири типи волосся:

1. Жирний – волосся потребує миття кожні два дні або частіше.

2. Сухий – волосся не забруднюється протягом тижня.

3. Змішаний – найпоширеніший тип. При ньому корені волосся швидко жирніють, а кінчики – сухі.

4. Нормальний тип – без жодних аномалій. Та в умовах мегаполісу його існування практично неможливе – зокрема, через регулярний стрес та пил, що осідає на волосся.

Як доглядати за волоссям залежно від його типу

Жирне волосся

Більшість жінок переконана: що частіше миєш волосся, то жирнішим ставатиме шкіра голови. Насправді це один із найпоширеніших міфів у трихології. Правда в тому, що мити волосся варто тоді, коли воно забруднилося – хоч і щодня, якщо це потрібно.

Та для цього важливо підібрати правильний засіб. Віддай перевагу лужному шампуню: він ефективно видалить надлишки шкірного сала.

Фото: Unsplash

Сухе волосся

Такий тип волосся вимагає інтенсивного живлення та зволоження. Тож і шампунь варто обирати дуже ретельно. Він має бути максимально делікатним, з нейтральним Ph-балансом та мінімумом активних речовин, що створюють ту саму приємну пишну піну.

Пост-догляд для сухого волосся особливо важливий. Після кожного миття потрібно застосовувати бальзам і принаймні раз на тиждень – маску. Пам’ятай, що наносити зволожувальні засоби, як-от кондиціонери й маски, варто на нижню третину волосся, не зачіпаючи корені.

Користуючись феном чи плойкою, не забувай регулювати температуру та вмикати найм’якіші режими. Придбай засоби для термозахисту – вони зменшать негативний вплив на волосся.

Змішаний тип волосся

Володаркам такого волосся варто дати єдину пораду: не бійся експериментувати. Чергуй шампуні різної дії: один раз на тиждень застосуй засіб, що очищує шкіру голови, а згодом – шампунь, що доглядає за волоссям та краще його живить. Таким чином ти знайдеш ідеальний для себе «рецепт».

Фото: Unsplash

Золоті правила догляду за волоссям, що підійдуть усім

1. Пам’ятай, що шампунь лише очищає шкіру голови, та після цього важливо зволожити саме волосся. Тож після миття обов’язково використовуй бальзам-ополіскувач, а взимку – ще й маску.

А ти користуєшся бальзамом? Проходь коротке опитування на сторінці «Сніданку з 1+1» у Facebook.

2. Стан волосся напряму залежить від твого харчування. Тому стеж, аби в раціоні було достатньо білків та жирів.

3. Запасись масажною щіткою із полімерного матеріалу. Пластмасові гребінці підходять майже будь-якому типу волосся та найпростіші у використанні.

4. Уникай тугих гумок та складних зачісок – особливо з начосом. Вони зайвий раз пошкодять волосся та можуть зробити його рідким.

Зазначимо, що 26 листопада на сторінці «Сніданку з 1+1» у Facebook відбудеться розіграш – його переможці отримають корисні подарунки від Elseve L’Oreal Paris. Тож стеж за новинами, аби не пропустити найцікавіше.

Новини по темі