Як та на скільки зростуть ціни на бензин та дизпаливо у липні 2023

Ціни на бензин: як та на скільки зростуть в липні — 1+1
Freepik

Українців чекає збільшення цін на паливо у липні 2023. На скільки зросте вартість?

Поділитися:

Починаючи з початку поточного місяця, уряд прийняв рішення повернути довоєнний податок на пальне. Замість попередніх 7% ставки ПДВ тепер встановлено довоєнний рівень 20%. Також повернувся акциз, який нафтоторговці сплачують за кожну тисячу літрів бензину або дизпалива. Фахівці впевнені, ці зміни призведуть до зростання цін на пальне, зокрем, бензину та дизельного палива. Детально про це розповіли в "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на воду залишиться незмінним: скасували рішення про підвищення

Як зміняться ціни на пальне у липні 2023

За даними фахівців, ціни на паливо зростатимуть поступово, а не одразу. Так, вже на деяких мережах деякі позиції здорожчали від 2 до 4 грн.

"Оператори ринку не зацікавлені у підвищенні цін, тому що це призводить до зменшення споживання. А оператори ринку працюють не абсолютній моржі, а на об'ємах продажу. Звісно, десь буде поступове підвищення цін", — пояснив експерт ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якими будуть тарифи на газ в Україні з 1 липня

На скільки зростуть ціни на бензин та дизпаливо в липні 2023

За словами аналітиків, в першу чергу нафтотрейдери будуть продавати те, що вони закупили до цього підвищення. Їх вистачить щонайменше на місяць, а можливо й до осені. Проте, поступово кожен день і кожний тиждень буде додаватися до вартості палива копійки чи гривня. Наразі на деяких заправних станціях спостерігається підвищення ціни на 2-4 гривні.

Новини по темі