Як зберегти смак та аромат свіжої зелені в холодильнику
Як зберігати зелень в холодильнику, щоб вона була свіжою?
Свіжа зелень — джерело цінних вітамінів та мікроелементів. Як її зберігати так, щоб вона лишалась соковитою та смачною?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які довго зберігаються без холодильника: чим запастися на випадок вимкнення електроенергії
Як зберігати зелень в холодильнику
Зберігання зелені може залежати від її виду:
-
Петрушка, кріп, базилік, м'ята. Зелень цих видів краще зберігати, використовуючи воду. Візьміть невелику склянку або банку, наповніть її водою на 1/4 частини, помістіть у неї стебла зелені. Зелену частину зверху можна вкрити пакетом та помістіть в холодильник. Періодично змінюйте воду.
-
Шпинат, рукола, листя салату. Для зберігання цих видів зелені слід використовувати папір. Загорніть зелень у кулінарний папір, або папір для випікання, помістіть її у пластиковий або скляний контейнер та зберігайте в холодильнику. Цей метод допоможе зменшити збільшення вологості та зберегти свіжість зелені.
-
Крес-салат, ромен. Ці види зелені краще зберігати, замотуючи їх у вологий кухонний рушник або серветку. Ретельно промокніть рушник або серветку, оберіть листочки зелені та замотайте їх в рушник або серветку. Потім помістіть їх у пластиковий пакет або контейнер та зберігайте у холодильнику.
Загалом, важливо зберігати зелень в холодильнику, у зоні з найнижчою температурою (зазвичай — у верхніх частинах).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати продукти без холодильника у період війни (поради Євгена Клопотенка)
Як правильно зберігати зелень: поради Валентини Хамайко
1. Ретельно вимити від піску та шкідливих речовин
2. Викласти на паперовий рушничок та зверху обережно промокнути
3. Зберігати зелень краще у скляному контейнері, але можна використати і пластиковий.
4. На дно контейнера покласти паперову серветку, яка вбере зайву вологу.
5. Щільно закрити кришку
Такий спосіб підійде для будь-якої зелені.
Продуктові запаси: як правильно зберігати, дивіться поради: