Який сьогодні день 6 грудня — День Збройних Сил України

Який сьогодні день — 6 грудня — День Збройних Сил України

6 грудня в Україні відзначатимуть День Збройних сил України.

Поділитися:

День Збройних сил України — святковий день на честь ЗСУ, встановлений постановою ВРУ 1993 року. Відзначається щорічно 6 грудня — в день ухвалення 1991 року закону України «Про Збройні сили України».

День Збройних сил України: історія свята

День Збройних сил України — загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців. Сьогодні воно має особливе значення, адже вкотре за свою історію Україна бореться за свободу та незалежність проти нападу росії. Це професійне свято всіх українських військовослужбовців відзначається щороку 6 грудня. Також дата символічно збігається з початком Першого Зимового Походу армії УНР.

Раніше День Збройних Сил України відзначався урочистою церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, а також відбувалася церемонія вручення нагород, іноді й святковий концерт. Після початку воєнних дій на Сході у 2014 році частіше проводилися літургія, а державними установами створювалися інформаційні звістки про День Українського війська. Останні два роки українські військові роблять неймовірне, аби захистити державу від російського терору. У цей день слід подякувати захисникам та вшанувати пам'ять полеглих воїнів.

Знаменитості, які вступили до лав Збройних сил України. Дивіться сюжет у "Сніданку з 1+1", що виходить з 06:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube.

Новини по темі