Яку зарплату отримуватимуть українці у 2024 році: відповідь експертів

Як змінилися зарплати в Україні за останній рік та хто заробляє найбільше?

Поділитися:

Міністерство економіки повідомляє, що за останні 9 місяців зарплати українців значно зросли. Зокрема працівники інформаційної сфери та телекомунікацій в середньому заробляють близько 37 тисяч гривень. Зарплата у них підвищилась на 23%. Також в пріоритеті фінансисти й страховики з щомісячним доходом в 33 тисячі. Зарплати у держслужбовців і працівників сфери оборони зросли на 15%, В середньому їхній оклад становить 21 700. Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

У будівельників та викладачів також зріс рівень доходу — на 25%, що більше за попередній рік. Однак суми залишаються доволі низькими порівняно з іншими сферами. Наразі середня зарплата у них становить близько 12 тисяч гривень. 

На рівень доходів громадян значно впливають наслідки війни: велика кількість людей, що виїхали, непрацездатного населення, руйнування інфраструктури та логістики, втрата територій і концентрація фінансових ресурсів на війну з агресором. Очікується, що номінальна зарплата у 2024 році становитиме 22 тисячі гривень, а у 2025 — 26 тисяч. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мораторій знято: кому відключатимуть світло за борги та як цього уникнути

Новини по темі