Акули пера: У День журналіста ТСН та Телекритика отримали нагороди

У День журналіста ТСН та Телекритика отримали нагороди
1plus1.ua

Журналістів відзначили за професіоналізм та резонансність контент.

Поділитися:

Національна спілка журналістів України відзначила команда Телевізійної служби новин каналу 1+1, а також інтернет-видання Телекритика почесними дипломами «Акула пера».

Нагороду колективам в День журналіста вручив голова організації Сергій Томіленко.

«Відзнаку «Акула пера» нами уперше запроваджено цього року. Це форма подяки колективам тих національних медіа, які продукують професійний та резонансний контент, і водночас захищають свободу слова та права журналістів. ТСН є однією з найпотужніших новинних команд країни, і постійна її увага до тем загроз свободі слова чи боротьби з безкарністю за атаки на журналістів заслуговує на визнання колег», – коментує Сергій Томіленко, голова Національної спілки журналістів України, член виконкому Європейської федерації журналістів.

Нагадаємо, згідно з показниками телеперегляду, ТСН – найбільш рейтингові новини на українському телебаченні. Минулого року ТСН отримала одразу 7 нагород почесної премії «Телетріумф», а спецвипуск до Дня незалежності потрапив до Національного реєстру рекордів України – вперше в історії країни випуск новин вели одночасно шестеро ведучих. Також згідно з нещодавніми соціологічними опитуваннями, 1+1 очолив рейтинг телеканалів з найбільшим рівнем довіри.

Телекритика – нішеве інтернет-видання про українську медіасферу, орієнтоване переважно на професійне середовище. Це один з найстаріших українських сайтів: був заснований в 2001 році і кілька разів пройшов трансформацію і реновацію подачі контенту. Місія та завдання видання – не тільки відслідковувати події та тенденції в українській медіасфері, а й професійно оцінювати телемовлення і кінобізнес, що стрімко розвивається, стежити за державним регулюванням ТБ, журналістськими стандартами і свободою слова, Діджитал-простором, ситуацією з піратством і авторськими правами творців ТБ- і кіноконтенту.

Новини по темі