Алла Мазур нагородила переможця премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського

Алла Мазур нагородила переможця премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського

13 грудня в центрі Києва відбулася церемонія нагородження лауреата Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського 2013.

Поділитися:

13 грудня в центрі Києва відбулася церемонія нагородження лауреата Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського 2013. Лауреатом премії цього року стала письменниця Таня Малярчук. Одну з найвпливовіших премій у царині літератури цього року вручали ведуча "ТСН. Тиждень" Алла Мазур разом з Посолом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіном. Ведучою церемонії вручення премії була ведуча ТСН Марічка Падалко.

"Ця міжнародна літературна премія ще раз засвідчує, що Україна була і є частиною Європи, спільного культурного простору. Ми цікаві один одному, ми разом вболіваємо за долі наших країн", - сказала Алла Мазур під час відкриття конверту з ім'ям переможця.

Літературна премія імені Джозефа Конрада-Коженьовського була заснована у 2007 році Польським Інститутом у Києві з метою підтримки молодих українських літераторів. Кожні два роки премія присуджується українському письменникові віком до 40 років. За аналогією з Нобелівською — не за конкретний літературний твір, а за послідовну реалізацію творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсальність послання.

На врученні були присутні попередні лауреати Премії Наталка Сняданко й Тарас Прохасько, представники літературного середовища України, серед них письменники Юрій Андрухович, Катерина Бабкіна, Галина Крук, Олег Коцарев, Олег Лишега та інші.