Алла Мазур стала найвпливовішою ведучою України

Алла Мазур стала найвпливовішою ведучою України

14 листопада журнал "Фокус" опублікує щорічний рейтинг 100 найвпливовіших жінок України.

Поділитися:

14 листопада журнал "Фокус" опублікує щорічний рейтинг 100 найвпливовіших жінок України. У цьому році лідерську позицію серед телеведучих-тележурналістів займає ведуча "ТСН. Тиждень" на "1+1" Алла Мазур, яка розташувалась на 41-й сходинці рейтингу.   

Алла Мазур та новини - стали для країни практично синонімами. На рахунку команди "тижня" та Алли Мазур що найменше десять премій в галузі телебачення "Телетреумф". Черговий "Телетріумф" отримали у цьому році - без зайвої помпи.

"Було не до свят, - каже Алла. - Ми відчували, що теж знаходимося на барикадах, що назавжди міняємо країну. І справжніми героями цієї нової України вже будуть не політики, а народ. Тисячі бійців-добровольців та волонтерів, які більше не визнають вождів і взяли долю країни у свої руки. За великим рахунком, цей складний громадянський вибір - це і є наша головна нагорода".   

В період Майдану "ТСН. Тиждень" була однією з небагатьох інформаційних програм, не помічених в цензурі та ангажованості. У тому числі завдяки цьому Алла Мазур, в порівнянні з минулим роком, піднялася на 10 позицій.

Також до списку найвпливовіших жінок України увійшли дві ще ведучі нашого каналу – Ольга Фреймут і Катерина Осадча, а також зірка "Квартал 95" Олена Кравець.

2014 рік для Фреймут був особливо продуктивним. Він розпочався на новому для Ольги місці роботи - телеканалі "1+1". Проект "Голос країни" став для неї важливим досвідм.  Але найбільшим своїм досягненням Ольга вважає народне реаліті-шоу "Інспектор Фреймут". Справа всього життя отримала новий імпульс для розвитку і статус авторського проекту.

У свою чергу, програма "Світське життя" з Катериною Осадчою цього року святкує 10-рчний ювілей.  

"Як і вся країна, програма пережила переродження після Майдану: питання до можновладців стали ще жорсткішими і відвертіше", - говорить Осадча. - Ми обговорюємо з впливовими людьми те, що відбувається в суспільстві і стосується кожного: від корупції та кумівства у владі, до АТО".

 

Вперше в рейтингу Фокуса так багато нових імен - третина списку. В основному це жінки, котрі проявили себе під час Майдану. В цілому їх нинішня впливовість обумовлена або високою державною посадою, яку вони займають, або можливістю впливати на громадську думку. Більше 30 жінок з торішнього рейтингу втратили колишню впливовість і цього разу залишилися за межами списку. В першу чергу це ті, хто після перемоги Революції гідності слідом за Віктором Януковичем втік з країни і тепер перебуває в розшуку.

Готуючи рейтинг, редакція Фокуса склала попередній список жінок. Його учасниць традиційно оцінювали експерти з числа найвпливовіших чоловіків країни. Кожному з них необхідно було вибрати імена 100 найвпливовіших в політиці, бізнесі, науці, спорті, шоу-бізнесі і медіагалузі. Рейтинг складено на основі підрахунку голосів, відданих за кожну з претенденток.  Думка редакції враховувалося і було провідною.

 

Жінки миру (перше місце рейтингу 100 найвпливовіших жінок України)

• Савченко Надія, народний депутат (Батьківщина), українська військовополонена в Росії

• Ричкова Тетяна, волонтер АТО, кавалер ордена Княгині Ольги 3 ступеня

• Ярова Дана, волонтер АТО

• Сонцеслава Альона, волонтер АТО

• Береза Анастасія, волонтер АТО

• Білозерська Олена, громадський активіст, голова правління ГО "Поряд з вами"

• Закревська Євгенія, адвокат родичів загиблих майданівців

• Дворецька Олександра, кримський правозахисний центр "Дія", волонтер "Восток-SOS"

• Воронкова Наталя, голова правління ГО "Волонтерська сотня Добровілля"

• Сандалова Анна, президент Благодійного фонду "Підтримай армію України"

• Солошенко Ірина, волонтер Київського військового госпіталю

• Алмазова Галина, волонтер, водій швидкої допомоги в АТО

• Стельмах Неллі, Петреня Діана, волонтери Фонду "Крила Фенікса"

• Та інші

 

10 найвпливовіших жінок України:

1. Жінка миру

2. Тимошенко Юлія, народний депутат (Батьківщина)

3. Гонтарева Валерія, глава НБУ

4. Пінчук Олена, засновниця Фонду Олени Пінчук "АнтиСНІД", голова наглядової ради телегрупи StarLightMedia

5. Богомолець Ольга, народний депутат (Блок Петра Порошенка)

6. Безлюдна Анна, директор з розвитку Inter Media Group, член наглядової ради телеканалу "Інтер"

7. Денисова Людмила, міністр соціальної політики

8. Притула Альона, головний редактор інтернет-газети "Українська правда"

9. Порошенко Марина, глава ради Благодійного фонду Петра Порошенка

10. Геращенко Ірина, народний депутат (Блок Петра Порошенка), уповноважений президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях

 

Про "ФОКУС МЕДІА"

"Фокус Медіа" включає загальнонаціональний тижневик "Фокус" і сайт focus.ua. "Фокус" дає зайнятій людині можливість сфокусуватися на головному, не пропустивши значимих деталей. Тираж журналу - 32 000 примірників. Аудиторія одного номера складає, за даними TNS PMI, 95,9 тис. чол. Фокус.ua - популярний інтернет-журнал. За даними дослідження Gemius Audience за серпень 2014 року, сайт на місяць відвідує 415 тисяч українців. "Фокус" був запущений в 2006 році. З червня 2013 проектом володіє група компаній VertexUnited.