Антоніна Носко: кинула кар'єру в Києві та поїхала до Франка готувати для душі

Антоніна Носко: кинула кар'єру в Києві та поїхала до Франка готувати для душі

У пошуках щастя, Тоня приїхала з Харкова до Києва і почала працювала кредитним брокером кілька років тому. На той момент вона навіть не підозрювала, що колись присвятить своє життя кулінарії.

Поділитися:

У пошуках щастя, Тоня приїхала з Харкова до Києва і почала працювала кредитним брокером кілька років тому. На той момент вона навіть не підозрювала, що колись присвятить своє життя кулінарії.

Антоніна Носко – 25 років. Живе та працює у Івано-Франківську, де має з друзями спільний ресторанний бізнес. "23 ресторани" - так називається їхня компанія, що нараховує зараз чотири ресторани з різною концепцією: кафе "Мануфактура", арт-кафе "Марумуляда", кав'ярня "Говорить Івано-Франківськ" та літнє кафе "Веранда".

В планах у творчої команди відкриття п'ятого закладу – пекарні: "Друзі запропонували мені допомогти з відкриттям першого закладу "Мануфактура", тому у 2009 році я переїхала з Києва до Івано-Франківська. Вирішила ризикнути. Це був старт мого кулінарного шляху. Спочатку ми просто готували та продавали бельгійські вафлі. Нам навіть тісто доводилося замішувати вдома. Це був тільки початок. Саме тоді я зрозуміла – все, що я можу дати та взяти, – це кухня. Я обрала цей напрямок. Я готувала, допомагала кухарям. Робота почала приносити радість та неймовірне задоволення".

"23 ресторани" – це не мережа, як пояснила Антоніна, а об'єднання закладів, кожен з яких має свою душу, свій концепт та особливості. Один заклад спеціалізується на бельгійських вафлях. Інший - арт-кафе, де релізовуються молоді музиканти та літературні колективи. Кафе має чудернацьку назву - Мармуляда. Воно пов'язане із відомою франківською бабусею, яка у війну варила варення "Мармуляду", тож Мармуляда – вже частина історії міста Франка. Ще в одному подають все як на дачі - черешню, вафлі, бутерброди.

Четвертий заклад - кав'ярня - названа на честь радіопередачі. Особливість кав'ярні – жива інтерактивна кухня, розповідає Тоня: "Там все, як вдома. Відкрита барна стійка і готуємо для гостей, ніби вони до нас додому, на кухню прийшли! А в дизайні закладу ми реалізували історії та легенди Івано-Франківська. П'ятий заклад буде пекарнею та кондитерською, але назву ми ще не придумали".

У разі перемоги, планує витратити гроші на навчання у Франції. "Я хочу навчитися робити багети за французьким рецептом, аби потім реалізувати їх випічку у пекарні, яку планую відкрити наступною".

До речі, саме відкриттями двох останніх закладів – кондитерської-пекарні та кав'ярні, - Антоніні довелося пожертвувати задля участі у "Пекельній кухні". На час її перебування на шоу ці два проекти заморожені.

Розробка меню усіх закладів – прямий обов'язок Антоніни. "Частіше за все я розробляю концепцію меню з кухарями-професіоналами, тому що сама не професіонал". Крім того, дівчина займається і управлінськими обов'язками, і залюбки у разі необхідності стає до кулінарного процесу.

На запитання про те, чому саме "23 ресторани" Антоніна пояснила так: "23 – ресторани, це та кількість закладів, яку ми хочемо реалізувати. Ми святкували відкриття нашого першого закладу і саме тоді вирішили, що в наших планах – відкриття саме двадцяти трьох ресторанів. Крім того, цифра 23 – культова. Коли я переїхала до Івано-Франківська, то жила у двадцять третьому домі, у двадцять третій квартирі, мені було двадцять три роки, а наше друге кафе "Мармуляда" розташоване у будівлі номер 23".

Головною мотивацією для участі у шоу для Антоніни став саме її бізнес. На "Пекельну кухню" вона прийшла за досвідом та новими кулінарними тенденціями. "Я дуже серйозно ставлюся до проекту. Вирішила, якщо я вже і приймаю участь, то щось в моєму житті має кардинально змінитися. Я не бачу для себе подальших шляхів розвитку моєї роботи, тому треба навчатися. Оскільки наш бізнес швидко розвивається, то і навчання має бути активним. І я вирішила, що "Пекельна кухня" – найшвидша освіта. Для мене це не шоу, а експрес-курси".

Антоніна зізналася, що для неї не є метою всіх дивувати своїми здібностями. "Я просто хочу бути на рівні. В мене серйозні суперники, з великим досвідом. Я тиждень тренувалася смажити рибу, аби вийти на відповідний рівень та продемонструвати його на проекті. Хочу, аби мої страви були негіршими за інші".