Зірки, планети та людські долі: яке майбутнє астрології, та чому ми продовжуємо вірити в космічні знаки

Астрологія: які перспективи у вчення про вплив зірок на людські долі
Freepik

Астрологічні перспективи: який розвиток "вченню зірок" передбачається.

Поділитися:

Астрологія вивчає вплив зірок та планет на людські долі. Вона користується популярністю у багатьох країнах світу. Однак не є визнаною науковою дисципліною, і багато вчених вважають її псевдонаукою. На майбутній розвиток астрології впливатимуть соціокультурні та технологічні тенденції. Наводимо декілька факторів:

►Люди вважають, що існують сили, які виходять за межі їхнього контролю. Вони шукають способи зрозуміти себе і знайти своє місце у всесвіті. Астрологія пропонує відповіді на ці питання.

►Сучасний світ – складний і заплутаний. Коли люди відчувають, що втрачають контроль над своїм життям, вони починають шукати засоби для встановлення порядку та розуміння, як налагодити своє життя.

►Астрологія є доступною. Для її вивчення не потрібно мати спеціальної освіти. Також в мережі можна знайти безліч астрологів, які надають відповіді на широкий спектр питань.

Астрологія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на тиждень для всіх знаків зодіаку: кому не варто йти на необдумані ризики

Який розвиток астрології передбачається в майбутньому

Складно визначити, чи зникне астрологія колись з інформаційних порталів та соцмереж, адже вона цікава широкому колу осіб. Наразі очевидно, що людям подобається пізнавати себе та навколишній світ через взаємозв'язок позицій планет та інших небесних тіл. Люди часто шукають прості рішення та швидкі відповіді, астрологічні прогнози, гороскопи, характеристика тих чи інших знаків зодіаків задовольняють ці потреби. Астрологія також залишатиметься популярною серед широкого загалу за рахунок соціальних мереж, медіа. 

Втім, астрологія може нести шкідливий вплив. В умовах невизначеності, коли Україна потерпає від російської агресії, люди шукають надію, спосіб зазирнути у майбутнє та зрозуміти, до чого готуватися. Однак війна, її результати та наслідки не залежать від впливу космічних сил. А отже, прогнози астрологів щодо війни, перспектив перемоги, дій ворога тощо можуть вводити в оману суспільство та сприяти створенню хибних уявлень. Астрологію варто сприймати радше як метод самопізнання чи розваги, аніж науки, здатної визначити траєкторію майбутнього людини чи загалом країни.

Астрологія: вплив на людей

Поїздка Зеленського до Швейцарії, Атака Одеси, Розблокування кордону – дізнайтеся головне на ранок 17 січня у "Сніданку з 1+1", що виходить з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі