Чотири кроки від Олексія Душки, які допоможуть накопичити гроші

Чотири кроки  від Олексія Душки, які допоможуть накопичити гроші

Під час складної економічної ситуації для споживачів особливо гостро постає питання: як правильно розподіляти свій заробіток та ще й відкладати на якусь крупну покупку? 

Поділитися:

Під час складної економічної ситуації для споживачів особливо гостро постає питання: як правильно розподіляти свій заробіток та ще й відкладати на якусь крупну покупку?  На своїй сторінці у Facebook ведучий "1+1" Олексій Душка поділився порадами, які почув від фінансового експерта. 

По-перше, купувати лише найнеобхідніше. Мовляв, спонтанні не заплановані покупки роблять дірочку в сімейному бюджеті, а якщо їх більшість – прірву. Не купуйте нічого зайвого, доки не назбираєте на "найнеобхідніше". Отже, ця порада філософська та індивідуальна.

По-друге, щоб грамотно розподіляти зароблене, потрібно завжди витрачати менше, ніж заробляєш, а кредитну картку гасити до того, як з неї почнуть списувати відсоток за користування "не своїх коштів".

Серед порад і давно відомі "10% щомісяця", які за будь-яких обставин необхідно відкладати на крупну покупку. Мовляв, люди, які починають це робити з 25 років, до 35-ти накопичують кругленьку суму. Почати робити це в 30 – не пізно.
При плануванні чергової "необхідної покупки" чи відпочинку завжди слід прорахувати витрати так, щоб не вишкрібати останні гроші на це та після покупки (чи повернення з відпочинку) не перебиватися "з хліба на воду" - ось така вона, психологія грошей.