Даішників на вулицях Болівії замінили клоуни (ВІДЕО)

Даішників на вулицях Болівії замінили клоуни (ВІДЕО)

Звичаї дивовижної високогірної країни продовжують дивувати глядачів "1+1".

Поділитися:

Звичаї дивовижної високогірної країни продовжують дивувати глядачів "1+1".
Якщо у столиці Болівії ви розгубилися на перехресті, на допомогу вам прийде не даішник або полісмен, а… клоун! Він може зупинити рух і, граючись, перевести вас через дорогу. Найцікавіше, що ці клоуни або екусіто - державні службовці. Докладніше про представників цієї незвичної професії Дмитро Комаров розповів у вчорашньому випуску "Світу навиворіт".

Виявляється, уряд Болівії винайняв їх, щоб вони допомагали людям переходити дорогу, подавали їм руку, коли ті виходять із маршрутки, а ще слідкували, щоб сміття викидали в урни. Місцева влада вважає клоунів ефективнішими за звичайних даішників хоча б тому, що вони дійсно помітні здалеку, томуводії пригальмовують заздалегідь. Ще ніхто не рятував життя так весело!

На створення такої служби місцеву владу надихнув однойменний персонаж із болівійських казок, який живе у джунглях. Однак стати частиною клоунського дорожнього патруля не так просто: необхідно пройти медогляд, скласти іспит з фізкультури і пройти кастинг на артистичність. Майже, як у випадку за нашою патрульною поліцією. Потрібно завжди бути чемним, веселим і ніколи не знімати маску.

Про життя незвичних героїв дивіться у третій серії нового сезону "Світу навиворіт" онлайн: