Для освітян та тих, хто навчається: Верховна Рада прийняла закон про гарантовані виплати в умовах воєнного часу

Для освітян та тих, хто навчається: Верховна Рада прийняла закон про держгарантії в умовах воєнного часу

Держава підтримає освітян та учасників навчального процесу під час війни.

Поділитися:

Вчора, 15 березня, Парламент України ухвалив низку законопроєктів щодо функціонування країни під час війни. Один із прийнятих законопроектів стосується держгарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану для освітян та тих, хто навчається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВерховна Рада прийняла низку важливих рішень для українців у воєнний час (про армію, військову службу та звільнення від неї, про заробітну плату вчителів, податки для бізнесу та інш.)

Законопроект 7133 передбачає наступне. Якщо здобувачі освіти, працівники закладів освіти, установ освіти, наукових установ, у тому числі тим, які в умовах воєнного стану вимушені були змінити місце проживання, залишити робоче місце, місце навчання, незалежно від їхнього поточного місця перебування, на час особливого періоду, гарантується:

✅ організація освітнього процесу в дистанційній формі або в будь-якій іншій формі, що є найбільш безпечною для його учасників;
✅ збереження місця роботи, середнього заробітку, виплата стипендії та інших виплат, передбачених законодавством;
✅ місце проживання (пансіон, гуртожиток тощо) та забезпечення харчуванням (у разі потреби).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПро звільнення від військової служби: парламент ухвалив законопроєкт про осіб з інвалідністю та інших категорій осіб

Нагадаємо, що у понеділок стартувало «Навчання без меж» – спільний освітній проєкт Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» та регіональних каналів Суспільного мовника, а також платформ онлайн-телебачення MEGOGOКиївстар ТБ1+1 video та sweet.tv. Проєкт передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів.  Кожен день буде присвячений окремій дисципліні. Проєкт реалізується на основі Всеукраїнського онлайн розкладу – ініціативи Міністерства освіти та науки України, в межах якої учні 1-11 класів можуть долучитися до відеоуроків, розміщених на платфомі YouTube. Усі охочі можуть додавати нові уроки з розкладу до свого google-календаря, аби отримувати сповіщення про початок трансляції.

Новини по темі